Od trenutka kada je Kejt Midlton, princeza od Velsa i partnerica princa Vilijama, javno objavila svoju bitku s rakom 22. ožujka, dinamika unutar kraljevske obitelji, posebice između princa Harryja i Meghan Markle, vojvode i vojvotkinje od Sussexa, čini se kao da je privremeno zamrznuta. Osim javno medijskih izazova poput onoga koji je nazvan “ratom džemova”, općenito se malo govori o unutarnjim odnosima u tzv. “Firmi”, iako princ Harry ovih dana dolazi u Veliku Britaniju povodom obilježavanja godišnjice svojih Invictus Igara.

Prema informacijama američkih medija, princ Harry i Meghan Markle žele izbjeći dodatne stresove u ovom teškom vremenu za buduću kraljicu. “Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa žele očuvati poštovanje i izbjegavati dodatne napetosti u ovim trenucima. Ako William i Kate žele privatnost, Meghan i Harry će im to omogućiti”, rekao je neimenovani izvor blizak kraljevskom paru za Us Weekly. Drugi anonimni izvor, koji je upućen u stanje u Kensingtonskoj palači, istaknuo je da oboje razmatraju svoje perspektive o prilikama unutar britanske kraljevske obitelji.

“Žele održavati odnose s Meghan i Harryjem i ne žele da se zamjerka prenese na sljedeću generaciju”, rekla je osoba bliska princu i princezi od Walesa. “Žele poboljšati odnose s njima zbog djece.” Iste večeri kad je Kejt Middleton podijelila svoje javno obraćanje u kojem je objasnila svoju borbu s rakom, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa javili su se i izrazili želje za njezinim ozdravljenjem.

“Želimo Kejt i njezinoj obitelji zdravlje i oporavak te se nadamo da će moći sačuvati svoju privatnost i mir”, kratko su poručili princ Harry i Meghan, što je nekima zasmetalo jer se smatralo da aludiraju na to da sami nemaju mira od medija.

Mediji su potom izvijestili da su kontaktirali Kate Middleton i princa Williama, kao i da vojvotkinja od Sussexa traži informacije od svojih izvora u Kensingtonskoj palači o stanju princeze, ali nije poznato jesu li ponovno uspostavili komunikaciju.

BONUS TEKST

Svakodnevni stresovi i izazovi modernog života mogu često negativno utjecati na naše mentalno zdravlje. Stoga je važno naučiti tehnike za upravljanje stresom i pronalaženje unutarnjeg mira. Jedna od takvih tehnika je meditacija.

Meditacija je praksa koja potječe iz drevnih tradicija, a danas je postala popularna među ljudima širom svijeta zbog svojih brojnih koristi za mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje. Postoji mnogo različitih tehnika meditacije, ali suština ostaje ista – usredotočenost uma i opuštanje tijela.

Redovita meditacija može pomoći smanjiti razinu stresa, anksioznosti i depresije te poboljšati kvalitetu sna. Također može povećati osjećaj smirenosti, koncentraciju i emocionalnu stabilnost. Mnogi ljudi koji redovito prakticiraju meditaciju svjedoče o osjećaju dubokog unutarnjeg mira i zadovoljstva.

Meditacija se može prakticirati bilo gdje i u bilo koje vrijeme, a čak i nekoliko minuta dnevno može imati značajan pozitivan učinak na vaše mentalno zdravlje. Postoji mnogo resursa dostupnih za one koji žele naučiti meditirati, uključujući knjige, tečajeve i aplikacije.

U današnjem brzom svijetu, gdje smo često opterećeni obavezama i distrakcijama, meditacija može biti dragocjen alat za održavanje ravnoteže i pronalaženje unutarnjeg mira. Dajte si vremena za meditaciju i dopustite svojoj umu i tijelu da se opuste i regeneriraju. Vaše mentalno zdravlje će vam biti zahvalno.