Fudbalska reprezentacija Portugala u ponedjeljak je u gostima odmjerila snage sa Bosnom i Hercegovinom u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Portugal je reprezentaciju BiH porazio sa rezultatom 5:0 . Sa nacionalnom selekcijom stigao je i Cristiano Ronaldo, pa je za mnoge to bila odlična prilika da se fotografišu sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Tako su djeca Miralema Pjanića i Edina Džeke, kao i djeca Gorice Dodik, kćerke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Fudbalskog saveza BiH, rođaka Vike Zeljković, na slici sa poznatim fudbalerom .
Međutim, fanovi u Federaciji Bosne i Hercegovine nisu mogli komentirati fotografiju bez političke provokacije. Jedan pratilac na Instagramu je upitao: “Da niste u savezu, ne biste ga vidjeli. Za koga navijate? Iskreno, ne ljutimo se”, odgovorila je Gorica Dodik.
“Da nije bilo Srbina kao predsjednika saveza, on ne bi došao, a i vaš trener je Srbin. Ja navijam za Srbiju”, rekla je kćerka Milorada Dodika. Kao odgovor na poruku dobila je mnogo uvreda i prijetnji koje je objavila na Instagramu, a potom poslala. “Od sada pa ubuduće svi komentari vezani za ‘suživot’ naroda Bosne i Hercegovine koji mi ostanu, bilo ispod slika ili u inboxu, bit će odmah blokirani. Ne zanima me šta mislite, isto kao i ti Isti, ne bi trebalo da te briga šta ja mislim o ovome. Ne mrzim nikoga niti gledam nečije ime, ali me nije briga i nemoj se zajebavati. Uživaj u količini mržnje koju imaš ako je daje vam donosi toliko radosti, ali ego gleda popreko na druge. Uživajte!”