Nakon brojnih iskušenja kroz koje je prošla nekada jedna od najpopularnijih žena bivše jugoslavije, žena koja se smatrala oličenjem ljepote u to doba, našla se zatvorena u svom domu na mjesec dana. Devedesetih godina prošlog stoljeća došlo je do značajnog uzleta u javnoj sferi s iznenadnom pojavom brojnih novih pop zvijezda, no među najistaknutijima je nedvojbeno Anči. Uprkos tome što je izabrana za Miss Jugoslavije 1994. godine, Andrijana Dabetić Anči ​​nije nastavila karijeru kao model, a kako se kasnije saznalo od rane šeste godine svojim je melodičnim glasom krasila dječje predstave.

Do svoje 15. godine osnovala je svoj skromni orkestar pri KUD-u Berane, u svom rodnom gradu. Još tijekom školskih dana u glavi su joj plesale misli o solo albumu. U međuvremenu je svoj zanosni izgled kapitalizirala sudjelovanjem na izboru za Miss. Godine 1992. predstavila je svoj nastupni album pod nazivom “Anđeo za umornu dušu” i istovremeno pokazala svoj talent na “Songs of the Mediterranean”, gdje je osigurala hvalevrijedno četvrto mjesto usprkos konkurenciji renomiranih pjevača. Potom se iste godine preselila u Beograd i 1994. godine stekla cijenjenu titulu najljepše žene nacije.

Nažalost, sankcije nametnute SR Jugoslaviji spriječile su je da sudjeluje na međunarodnim natjecanjima na europskoj i svjetskoj sceni. Unatoč pobjedi kao Miss Jugoslavije, Anči ​​je ustrajala u svom glazbenom bavljenju, naposljetku snimivši šest albuma i stvorivši neke od najistaknutijih glazbenih spotova tog doba. Zanosna Beranka ostavila je dubok utisak na brojne pojedince, pa tako i na proslavljenog nogometaša Sinišu Mihajlovića. Godine 1994. Anči ​​je, kako su pisali mediji, imala kratku ljubavnu vezu s cijenjenim sportašem. Nakon vijesti o njegovoj smrti, Anči ​​je hrabro podijelila svoje iskrene emocije, otvoreno priznajući svoju duboku naklonost prema njemu.

Utjecaj ove vijesti bio je dubok. Moje najdublje suosjećanje s njegovom obitelji, koja je doživjela razarajući gubitak sina, brata, oca i muža. Osim toga, moja sućut se odnosi na sve nas koji smo imali privilegiju poznavati ga i iz prve ruke svjedočiti njegovim izvanrednim kvalitetama i kao legende i kao izvanredne osobe. Zauvijek će mi ostati u sjećanju lik zanosnog i harizmatičnog čovjeka koji je imao istinsku želju za životom, kako je rekao pjevač Granda. U tom razdoblju Anči ​​je donijela odluku da se makne iz javnog života i fokusira na svoju obitelj. Identitet oca svog sina Marka odlučila je zadržati u tajnosti, ali je progovorila o srceparajućoj tragediji koju su kao obitelj preživjeli, jer je ona tragično izgubila partnera u mladosti.

Tijekom razgovora Anči ​​je za Svet otkrila da je Markov otac tragično preminuo u prometnoj nesreći. Za Anči ​​je ovo bilo iznimno teško razdoblje, no odlučila je da ovu informaciju do sada ne želi javno niti s bilo kime dijeliti. Iako je izrazila nevoljkost upuštati se u mučan susret koji su ona i njezin sin prošli, otvoreno priznaje da je to bilo neizmjerno izazovno iskušenje. Unatoč tome, njezina nepokolebljiva predanost svom djetetu natjerala ju je da hrabro nastavi. Iako je istina da bi mnogi pojedinci mogli iskoristiti priliku ispričati takve događaje u svojim životima, izazivajući suosjećanje kod drugih, ja osobno nisam osjećao sklonost takvoj ranjivosti.

Iskustvo je nedvojbeno bilo izazovno, do te mjere da sam jedva izlazila izvan svog doma cijeli mjesec. Ipak, na kraju sam skupila snagu i svim srcem se posvetila svom sinu, shvaćajući da ne postoji način da promijenim okolnosti koje su pri ruci, kao što sam objasnila. Nadovezujući se na svoju izjavu, istaknula je posebne izazove s kojima se susrela zbog gubitka najznačajnijeg muškog utjecaja njezina sina u životu. Pjevačica je zaključila izrazivši golem izazov s kojim su se suočili zbog Marka koji je ostao bez oca jer će sigurno biti trenutaka u njegovom životu u kojima će zahtijevati njegovu prisutnost. Ipak, život nastavlja napredovati. Anči se prošle godine trijumfalno vratila s hit pjesmom “Ne dam ti to zaboraviti”, osvojivši publiku svojom velikom popularnošću.