Jovana Joksimović, trenuto glavna urednica televizije K1 i novinske agencije Tanjug, obje u vlasništvu supruga Željka, imala je potencijala da se umjesto medijske karijere bavi sportom. Malo je poznato da je u mladosti imala uspješnu sportsku karijeru, a uspješna TV voditeljica kojoj se danas divimo ima izvanrednu prošlost.

Već s dvanaest godina posvetila se usavršavanju rukometnog umijeća i izbila u čelnicu Rukometnog kluba Radnički. Jovanin izniman talent doveo ju je do toga da tri godine zaredom bude titula najbolje rukometašice Srbije. Nakon završenog školovanja za VKV lovca na vukove, odlučila je napustiti sportsku karijeru i krenuti u visoko obrazovanje. Majka ju je upozorila na potencijalne poteškoće s kojima bi se mogli susresti učenici iz ruralnih područja, uspoređujući njezinu ranjivost s ranjivošću djeteta koje je pod zaštitom iz ugledne obitelji u Beogradu. Unatoč nedoumicama oko odabira smjera studija, poslušala je savjete roditelja i upisala Ekonomski fakultet, očekujući lak put sličan prijašnjem iskustvu u školi i rukometu. Međutim, stvarnost se pokazala daleko od njezinih očekivanja. Kad je odlučila uzeti pauzu i namjerno pasti prvu godinu, roditelji su odgovorili tako što su joj ukinuli financijsku potporu, zbog čega si nije mogla priuštiti ni jedno piće tijekom druženja s prijateljima.

U tom trenutku prosvjetljenja shvatila je da ne može jednostavno preuzeti ulogu sofisticirane žene Beograđanke, iako je boravila u raskošnom salonu svog pradjeda na Dorćolu. Priznala je potrebu uložiti napor. No, nije dugo trebalo da i ona i njezini roditelji uvide da ekonomija nije pravi put za nju. Tada joj je majka rekla sljedeće riječi: “Čuj, imaš dva izbora: ili nastaviti studij ili se zaposliti.” Jovana je bez oklijevanja odmah odgovorila: “Dobro, biram da se bavim poslom.” Ubrzo nakon toga, njezina je majka predložila ideju da se prijavi za mjesto na BK televiziji, jer su aktivno tražili osobe koje bi se pridružile njihovom marketinškom timu.

Zadivljujuća priča Jovane Joksimović odvija se dok kreće na izvanrednu putanju od ambiciozne televizijske osobe do konačne diplome na Umjetničkoj akademiji na cijenjenom Sveučilištu BK, gdje se usredotočila na umjetnički menadžment. Njezin neosporan uspjeh u medijskoj industriji služi kao dokaz mudrosti njezina odabranog puta. S druge strane, njezin suprug Željko Joksimović suzdržan je prema tome da se njihova djeca bave sličnim profesionalnim pothvatima. Nakon njihovog sudjelovanja na Eurosongu, Jovana je uplovila u romantičnu vezu sa Željkom Joksimovićem. Par je zaruke objavio 14. veljače 2011., no nažalost njihova je veza samo tri dana kasnije završila zbog nesuglasica. U ožujku iste godine medijima su kružile glasine o Jovaninoj navodnoj nevjeri s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem.

No, Željko je stao u obranu svoje bivše djevojke, što je dovelo do brzog pomirenja između njih dvoje. 20. siječnja 2012. tajno su se vjenčali na Maldivima, iako je bilo nekih izazova oko priznavanja njihovog braka u Srbiji. Kao potvrdu svog angažmana kupili su stan od 118 kvadrata u blizini zgrade TV Pink. Upravo su na tom mjestu izmijenili zavjete u prisutnosti svojih kumova, učvrstivši svoju zakonsku zajednicu. Dana 10. travnja 2014. voditeljica mu je rodila sina Costu. Giovanna je uspješno rodila 20 dana prije termina, dječak je bio dug 49 centimetara i težak 2800 grama. U listopadu iste godine vjenčali su se u crkvi Aleksandra Nevskog na Dorkolu. Slavlje je nastavljeno u restoranu Franš, gdje su među gostima bile i brojne javne osobe. Vjenčanicu mlade žene dizajnirao je dizajner Darko Kostić. Giovanna važi za jednu od najljepših i najatraktivnijih voditeljica u Srbiji. Aktivna je na društvenim mrežama i često objavljuje fotografije na kojima ona i suprug rade.