Tamara Vučić, rođena kao Đukanović, može se ponositi impresivnom karijerom i angažmanom pre nego što je postala prva dama Srbije. Rođena 1981. godine u Loznici, ovog 11. aprila će napuniti 43 godine. Studirala je engleski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali je diplomu stekla na Fakultetu političkih nauka. Pored engleskog, tečno govori i francuski jezik, a dodatno je obogatila svoje obrazovanje završivši Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova. Od 2010. godine radila je kao savetnica u ovom ministarstvu.

Detalj iz biografije o kome se malo zna: Evo koliko godina zapravo ima Tamara Vučić

Ono što možda nije opšte poznato jeste da se Tamara bavila novinarstvom i ostvarila zapažen uspeh kao televizijsko lice pre nego što je postala prva dama Srbije.

Danas, u svojoj ulozi prve dame, posvećena je humanitarnom radu. Njena strast leži u humanitarnim aktivnostima, s posebnim fokusom na dobrobit dece i važnost ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj deteta i inkluziju pod nazivom “Ukras sveta”. Ovaj centar ima za cilj pružanje kvalitetne pomoći porodicama kroz rano dijagnostikovanje, intervencije i savremene terapije.

Tamara Vučić je i dobitnica Plakete mira Humanitarne organizacije “Nađi Raula” iz Niša. Iako su se mnoge stvari promenile od vremena kada je bila novinarka do danas kao prva dama Srbije, Tamara je ostala dosledna sebi, kako u svom angažmanu tako i u svom stilu.

Žena koja je postala majka Vukana i supruga prvog čoveka Srbije, svojom besprekornom biografijom može biti inspiracija mnogim mladim ženama. Kroz svoj angažman i rad, Tamara Vučić održava dobre odnose širom sveta, sastajući se sa istaknutim ličnostima poput Mišela Obame, Melanije Tramp, Olene Zelenski i Peng Lijuan, prvih dama iz SAD, Ukrajine i Kine.

Uz sve ovo, Tamara održava prijateljske veze i sa pripadnicima plemstva, redovno učestvujući u događajima koje organizuje porodica Karađorđević.