Kada je uglađeni stariji gospodin u tamnom odelu ušao u restoran i naručio kafu, konobari su primetili da je svečano obučen. Njegov izgled odavao je tugu, što je zaposlenima sugerisalo da se suočava s nekom teškom situacijom i želi vreme da razmisli o tome daleko od svih. Stoga ga nisu maltretirali pitanjima o jelu; ostavili su ga s kafom, gotovo zaobilazeći separe u kojem je seo.DEKA JE POPIO KAFU, OSTAVIO CEDULJICU I IZAŠAO IZ RESTORANA: Kad su konobari pročitali poruku, nisu mogli da prestanu da plaču

Međutim, nakon samo desetak minuta, elegantni stariji gospodin je počeo pretraživati džepove svog odela, stavio nešto novca na sto, ispisao nekoliko reči na salveti i brzo napustio restoran. Kada je jedan od konobara prišao stolu, primetio je da je na salveti ostavljena poruka. Pored salvete bilo je oko tri dolara u metalu.Konobar je uzeo salvetu i počeo čitati ono što je stariji gospodin napisao:

“Izvinjavam se, ovo je sve što imam. Moja supruga i ja smo voleli dolaziti ovde na ručak i svake godine smo slavili našu godišnjicu. Planirao sam nastaviti tu tradiciju, ali sada, kada je ona preminula… Nisam mogao ostati ovde duže bez nje. Laku noć i hvala vam što sam ovde ponovno video njen čarobni osmeh i osetio njenu ljubav, iako moja voljena supruga više nije među živima.”Kada je pročitao poruku, konobar se rasplakao. Njegove kolege su mu pristupile i pitale ga šta se dogodilo. On im je pružio salvetu, a uskoro je cela ekipa restorana plakala.

Zaposleni u restoranu su podelili poruku s Redit zajednicom, a većina čitalaca nije mogla suzdržati suze.”Predivno je videti da prava ljubav zaista postoji”, “Ovo je dokaz da ljubav traje zauvek”, “Poruka na salveti je tako dirljiva… Ponovno uspostavlja veru u ljude i istinsku ljubav, koja preživljava i kada ljudi odu na bolje mesto” – samo su neki od komentara ispod fotografije salvete s emotivnom porukom.