Danica Ristovski, ranije poznata po devojačkom prezimenu Kotorčević, veoma je cenjena srpska umetnica poznata po izuzetnom talentu u oblasti pozorišta, filma i televizije. Rođena 6. novembra 1955. godine u fascinantnom Beogradu, njena neutaživa želja za glumačkom karijerom javila se još u godinama formiranja.

Ova doživotna ambicija se ostvarila kada je upisala prestižni Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, čime je započeo njen izuzetan put u scenskoj umetnosti. Pored nenadmašne posvećenosti svom zanatu, Danica je i odana supruga i majka, koja radost majčinstva deli sa svojim voljenim suprugom, glumcem Lazarom Ristovskim. Trenutno živi i cveta u živopisnom gradu Beogradu, gde nastavlja da pleni publiku svojim izuzetnim talentom i nepokolebljivom posvećenošću svojoj umetnosti.

Danica Ristovski, talentovana i omiljena glumica, nedavno je osvojila srca domaće publike, katapultiravši je u status omiljene ličnosti. Ovaj porast popularnosti može se zahvaliti njenim izuzetnim nastupima u veoma hvaljenim serijama “The Game of Fate” i “Buried Secrets”. Tokom svoje sjajne karijere, Danica je ostvarila zapanjujući broj televizijskih i filmskih uloga, što je svedočanstvo njenog izuzetnog nivoa uspeha i svestranosti kao glumice.

Takođe, sa ponosom nosi cenjenu titulu prvaka renomiranog Beogradskog dramskog pozorišta, gde je svoj neizmerni talenat pokazala kroz zadivljujuće portrete u raznovrsnim predstavama kao što su „Dugo putovanje u Evropu“, „Kad su cvetale tikve“, „Moskva do pakla”, “Draga Jelena” i “Trpele”. Uprkos okončanju 42-godišnjeg partnerstva sa njenim kolegom Lazarom Ristovskim, lični život glumice ostao je nepromenjen. Naime, dok je Ristovski posvetio pažnju promociji serije “Tunel” na kojoj je sarađivao sa svojom decom Petrom i Jovanom, Danica je donela odluku da ode iz Srbije i krene na putovanje negde drugde. Tokom svog preko potrebnog odmora, Danica Ristovski je otputovala u zadivljujuću zemlju Egipat u društvu svojih prijatelja Milice Milše i Žarka Jokanovića.