Danas je poseban dan jer sinovi Veljka i Bogdane, mladi roditelji, slave prvi rođendan svoje mezimice. Ceca Ražnatović, ponosna baka, nije propustila priliku da javno uputi svoje čestitke svom unuku Krstanu.

  • Sa srdačnim osmijehom, Ceca je na društvenim mrežama podijelila fotografiju malenog Krstana, prateći je emotikonima srca i nježnih riječi. Podsjećamo, baš prije godinu dana, u jednoj od beogradskih porodilišta, 17. aprila 2023. godine, ovaj divan mali anđeo je došao na svijet, donoseći još više radosti u porodicu Ražnatović.

Veljko i Bogdana su s radošću odabrali ime Krstan za svog drugog nasljednika. Kada je Ceca izašla iz porodilišta tog nezaboravnog dana, bila je obasjana osmijehom i radosti, te je novinarima s ponosom izjavila: “Krstane, dobrodošao! 4.200 kilograma i 54 centimetra! Ovo je blagoslov od Boga! Danas je također rođendan mog pokojnog supruga. Bogdana je super, a Veljko… Pa, nisam sigurna jesu li suze radosnice potekle, jer sam bila preplavljena emocijama. Željko zna da će dobiti brata, ali ne zna da je dobio! Slavlje je kod nas u kući!”.

Prisustvovala je i podrška iz porodice, uključujući Bogdaninu majku Danijelu, sestru Natašu, kao i Cecilinu sestru Lidiju. Nedavno je Ceca govorila o planovima za proslavu Krstanovog rođendana, ističući da u domu Ražnatovića ima mnogo razloga za slavlje u narednim mjesecima. Ono što svi s nestrpljenjem iščekuju jeste dolazak Veljkovog trećeg sina, Ilijana.

“Prvo slavimo Krstanov prvi rođendan, zatim očekujemo dolazak Ilijana, Bože zdravlja, početkom maja. Nakon toga slavimo Željkov rođendan, pa i moj, iako ja ne planiram slaviti”, izjavila je Ceca. Pevačica je također otkrila da je njen sin Veljko izrazio želju da na proslavi rođenja sina nastupi Dušan Kurtić, što je Ceca rado prihvatila kako bi udovoljila želji svog nasljednika.

BONUS TEKST

Matičnjak, također poznat kao melisa, je aromatična ljekovita biljka koja se često koristi u tradicionalnoj medicini i kulinarstvu. Njen mirisni i blago citrusni miris čini je popularnom kako u svijetu biljnih čajeva, tako i u kozmetičkoj industriji.Maticnjak je po svojim lekovitim svojstvima poznat jos od davnina kao odlican prirodni lek koji jaca i oživljava srce, protiv nocnih strahova i depresije. Maticnjak cisti krv, otklanja neraspoloženje i tugu i povoljno utice na rad unutrasnjih organa. Tako ko zeli da razveseli srce i slezinu neka pije caj od maticnjaka.

Osim svoje ugodne arome, matičnjak je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Često se koristi kao blagi sedativ za smirivanje nervoze i anksioznosti te za poboljšanje raspoloženja i sna. Također se smatra da pomaže u smanjenju simptoma stresa i depresije.

Osim toga, matičnjak se koristi i kao probavni tonik, pomažući u ublažavanju simptoma nadutosti, grčeva i probavnih smetnji. Neki istraživači također sugeriraju da matičnjak može imati blago antivirusno i protuupalno djelovanje te da može pomoći u jačanju imunološkog sistema.

U kulinarstvu, matičnjak se često koristi kao dodatak jelima i napicima zbog svoje prijatne arome i osvježavajućeg ukusa. Može se dodavati u razne recepte za kolače, voćne salate, umake i čajeve kako bi se poboljšao njihov ukus i aroma.

S obzirom na svoje brojne ljekovite i aromatične karakteristike, matičnjak je postao popularan sastojak u mnogim domaćim ljekovitim pripravcima, kozmetičkim proizvodima i aromaterapiji.