Pretrideset dana unazad, hrabri pevač Nikola Rokvić započeo je putovanje ka Egini, ostrvu gde se uzdiže čuveni manastir Svetog Nektarija Eginskog, svetitelja čije se blagoslove posebno obraćaju oni koji se bore sa karcinomom. Iznoseći svoju želju da upravo 22. maja, na dan prenosa moštiju Svetog Nikole i devojačke slave svoje majke, kroči na Egini, Nikola bi danas, ako sve ide po planu, trebao da stigne na svoje odredište.

Njegova humanitarna misija, vođena željom da prikupi sredstva za pomoć najmlađima obolelim od karcinoma, sada je na samom kraju. Unutar fondacije “Porodica”, uspeo je da sakupi značajnu sumu od 31 milion dinara. U najnovijem objavljivanju na Instagramu, Nikola je naveo da bi danas trebao da završi svoje putovanje, ističući da je preostala etapa najzahtevnija i najduža, te je zamolio za molitve i podršku.

“Kraj je na vidiku!!! Uz Božiju pomoć i blagoslov Sv. Nektarija, sutra bi trebali stići na Egini! Sutrašnji dan je najzahtevniji po kilometraži, oko 57 km distanca! Molim vas, drage osobe, pomozite nam molitvama i podržite nas donacijama”, napisao je pevač u opisu videa koji je dirnuo mnoge.

U videu, Nikola je izrazio zahvalnost svima koji su ga podržali, molili za njega i iskazali ljubav i veru. Naglasio je da su do sada prikupili značajnu sumu, ali da nastavljaju sa odlučnošću, ovaj put za radost dece. Dok iščekujemo vijesti o završetku ove misije, šaljemo Nikola Rokviću sve najbolje želje i podršku, nadajući se da će uspešno okončati svoje putovanje ka cilju koji je sebi postavio.

  • Nikola Rokvić, srpski pevač i kompozitor, rođen je 6. januara 1983. godine u Kragujevcu, SFRJ. Rano je pokazao interesovanje za muziku, a već u detinjstvu je započeo svoj muzički put. Potiče iz muzičke porodice – njegov otac Marinko Rokvić takođe je bio poznat pevač narodne muzike. Muzički talenat Nikole Rokvića brzo je došao do izražaja, a već u tinejdžerskim godinama počeo je aktivno da se bavi muzikom. Postao je prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu i šarmu na sceni. Nakon nekoliko nastupa u Kragujevcu i okolini, skrenuo je pažnju publike i estrade.

Njegova karijera započela je učestvovanjem u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” 2008. godine. Iako nije osvojio prvo mesto, plasirao se visoko i stekao značajnu popularnost. Nakon toga, usledili su brojni nastupi, singlovi i albumi koji su ga učvrstili kao jednog od istaknutih pevača na domaćoj sceni. Nikola Rokvić je poznat po širokom vokalnom rasponu i sposobnosti da izvodi različite muzičke žanrove, uključujući pop, folk i rok. Njegove pesme često su emotivne i lako prepoznatljive po univerzalnim temama koje dotiču srca mnogih slušalaca.

Pored uspeha na muzičkoj sceni, Nikola Rokvić je takođe poznat po humanitarnom radu i aktivnostima koje podržavaju mlade i obolele. Učestvovao je u brojnim akcijama prikupljanja pomoći za decu i osobe u potrebi, pokazujući svoju angažovanost i spremnost da pomogne zajednici. Sa svojim izuzetnim talentom, posvećenošću muzici i humanitarnim radom, Nikola Rokvić ostavlja dubok trag kako na muzičkoj sceni, tako i u srcima mnogih ljudi širom regiona. Njegova energija i pozitivnost inspirišu mnoge, čineći ga ne samo uspešnim umetnikom, već i simbolom dobrote i solidarnosti.