Tokom intervjua za Kurir, Neda Ukraden, poznata srpska pevačica, govorila je o teškom periodu koji trenutno proživljava zbog dijagnoze Alchajmerove bolesti njene majke pre nekoliko godina. Ukraden je izjavila da je stanje njene majke napredovalo do te mjere da više ne može prepoznati vlastitu kćer, ostavljajući muziku kao jedino sredstvo komunikacije između njih.

Uprkos razarajućem gubitku pamćenja kojem je njena majka pretrpjela, ona i dalje zadržava sposobnost obavljanja osnovnih zadataka, kao što su hodanje i jedenje. Nakon mnogo razmišljanja i unutrašnjeg previranja, Neda Ukraden bila je suočena sa srceparajućim izborom da svoju voljenu majku, Anđeliju, preda specijalizovanoj ustanovi kako bi joj osigurala najbolju medicinsku pomoć i njegu.

Ukraden nije izgubila na težini ove odluke, jer se borila sa krivicom i tjeskobom koji su je pratili. Izražavajući svoju zahvalnost medicinskim radnicima, Neda Ukraden je takođe otvorila svoj lični put tugovanja i ogroman osećaj odgovornosti koji je osećala za dobrobit svoje majke. Ove emocije su joj težile nekoliko dana, dok je razmišljala o najboljem postupku za brigu svoje majke. Na kraju, nakon mnogo introspekcije i konsultacija, doneta je odluka da se Anđelijina briga poveri specijalizovanoj ustanovi, iako teška srca.

Tokom boravka njene majke u ustanovi, proslavljena pevačica je navela da više puta poseti ćerku Jelenu. Ove posjete ne samo da su služile kao sredstvo za povezivanje sa njenom kćerkom tokom ovog teškog vremena, već su i omogućile Ukraden da iz prve ruke svjedoči o nevjerovatnoj predanosti i saosećanju koje je pokazalo medicinsko osoblje koje je neumorno brinulo o njenoj majci. Njihova nepokolebljiva podrška i stručnost pružili su Ukradenu prijeko potreban izvor utjehe i sigurnosti.