Dramatična je sudbina koja je zadesila glumca Marinka Madžgalja, čoveka čija je smrt zauvek ostavila prazninu u srcima mnogih. Ova izuzetna ličnost izgubila je bitku sa surovom bolešću, karcinomom pankreasa, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u sećanjima onih koji su ga poznavali i voljeli.

 

 

 

 

  • Ognjen Amidžić, blizak prijatelj Marinka, sada se priseća dragocenih trenutaka provedenih zajedno, odbijajući da prihvati činjenicu da je Marinko zauvek otišao. Za Ognjena, Marinko je i dalje prisutan u svim njihovim pričama, u svim njihovim zajedničkim trenucima. Sutra će proći osam godina od njegove smrti, ali za Ognjena, Marinko je još uvek živ, utkan u svaki deo njegovog života.

 

 

 

 

Ognjen opisuje njihov odnos kao jedan rastanak na određeno vreme, kao da je Marinko samo otišao na dug put, možda putovanje koje traje već osam dugih godina. Oni su bili bliski, stvarali su zajedno, ali nikada nisu gušili jedno drugo. Marinko je bio taj koji bi odlazio na neko vreme, ali se uvek vraćao sa novim pričama i iskustvima. Ognjen to doživljava kao da je Marinko samo otišao na neki produženi odmor, iako je svestan da je gubitak toliko mlade i talentovane osobe nenadoknadiv.

 

 

 

 

  • Kada se seti Marinka, Ognjen se preplavi gomilom emocija. Smeh, zabava, dobra energija – sve to je deo nasleđa koje je Marinko ostavio za sobom. Njegova kreativnost bila je neizmerna, a njegov uticaj na ljude koji su ga poznavali bio je dubok i trajan. I dok sećanja na Marinka žive u srcima onih koji su ga voleli, svet je izgubio jednog divnog umetnika, čije će prisustvo zauvek nedostajati.

BONUS TEKST

Putovanje kroz vreme je jedna od najfascinantnijih tema u domenu naučne fantastike koja već decenijama intrigira i inspiriše ljude širom sveta. Koncept putovanja kroz vreme otvara vrata mašti i postavlja brojna pitanja o prirodi vremena, prostora i ljudske egzistencije. Putovanje kroz vrijeme je jedna od najuzbudljivijih i najmističnijih koncepata koji je fascinirao ljude kroz vjekove. Iako se često pojavljuje u književnosti, filmovima i na televiziji kao tema naučne fantastike, ideja putovanja kroz vrijeme izaziva maštu i postavlja pitanja o prirodi vremena, prostora i ljudske sudbine.

Jedna od najpoznatijih teorija vezanih za putovanje kroz vreme je Albert Ajnštajnovu opštu teoriju relativnosti koja sugeriše da je putovanje kroz vreme teorijski moguće ukoliko se postigne brzina veća od brzine svetlosti ili ako se putuje kroz prostore sa izuzetno jakim gravitacionim poljima. Međutim, ova teorija još uvek ostaje u domenu naučne fantastike, budući da su tehnologije koje bi omogućile takva putovanja daleko od trenutnih naučnih mogućnosti.

U svetu književnosti, filma i televizije, putovanje kroz vreme često se koristi kao centralni element zapleta. Od klasičnih dela poput H.G. Wells-ove “Vremenske mašine” do modernih hitova poput serije “Doctor Who”, putovanje kroz vreme otvara neiscrpne mogućnosti za priče o avanturi, istraživanju, promeni istorije i samospoznaji.

Dok naučnici nastavljaju da istražuju prirodu vremena i moguće načine za putovanje kroz njega, putovanje kroz vreme i dalje ostaje jedna od najvećih enigmi ljudske civilizacije. Dok se čovečanstvo suočava sa izazovima budućnosti, ova tema će nastaviti da nas inspiriše i podstiče na razmišljanje o prirodi vremena i našoj ulozi u njemu.