Proslavljena glazbena umjetnica Lepa Brena tijekom svog koncerta u Sarajevu oduševila je publiku svojim bezvremenskim hitovima. Uzbudljivom objavom objavila je kako trenutno radi na novoj pjesmi koju potpisuje talentirani Filip Živojinović. “Kada je riječ o mojoj publici, imam značajno otkriće. Ako bih trebao izdati novu pjesmu, moj bi krajnji cilj bio da ta pjesma duboko odjekne kod vas.

  • Važno mi je priznati da posjedujem određenu razinu ženstvenost, jer ja sam žena, majka, i kćerka, ali postoji nešto posebno što nas čeka nakon “Zetre”. Čula sam ovu pjesmu, odmah mi je zarobila srce i odlučna sam da je snimim nakon “Zetre” kao posvetu svim ženama. Plan mi je da do jeseni predstavim dvije pjesme i uzbuđena sam što ih mogu podijeliti s vama. Brena je izrazila. Na događanje je stigla s kolekcijom odjevnih kombinacija koje su razveselile sve prisutne.

“U prošlosti su moje emocije često bile zanemarene zbog nedostatka vremena. Međutim, sada sam se našla s obiljem vremena da u potpunosti prihvatim i istražim svoje emocije. Nevjerojatno je pomisliti da nakon 42 godine pjevanja nisam ni zamišljala da ću nastupati u mini suknji ili divljim hlačicama, kao da sam još u najboljim godinama, ali evo me, prkosim očekivanjima i puštam da se dogodi što god bude – rekla je Brena. Nadimak Brena dao joj je profesor tjelesnog Vlade Bajera.

  • Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić Živojinović, poznata je pjevačica iz Jugoslavije. Rođena 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, u Brčkom je odrastala jednostavno i radosno zahvaljujući svojim roditeljima Abidu i Ifeti. Brena, koja ima sestru Faketu i brata Faruka, školovanje je završila u Osnovnoj školi “Zaim Mušanović”, gdje je proglašena učenicom generacije. Osim akademskih uspjeha, Brena je briljirala iu košarci, iskoristivši svoju visinu od 180 cm. Usavršavala se u cijenjenom klubu “Interplet” u Brčkom. Upravo joj je profesor tjelesnog Vlade Bajer od milja dao nadimak Brena.

Nastavljajući svoj obrazovni put, Brena je upisala srednju školu i sa sedamnaest godina aktivno sudjelovala u cijenjenom natjecanju “Mladi graditelji”. S pjesmom “Sviraj još, prijatelju” pokojnog pjevača Kemala Montena zauzela je prvo mjesto i počela pokazivati ​​svoj talent na plesnim zabavama i natjecanjima uz bend Yudexi. Njezina nezavisna karijera u trenu je skočila u nebo. Dok se usavršavala učeći strane pjesme po želji publike, sevdalinke je pjevala u udobnosti vlastitog doma. Imala je pragmatičan pogled na romantiku i tek kad je naišla na dečka koji je bio 5,6 godina stariji od nje, našla je nekoga tko joj se iskreno sviđa, iako njihova veza nije potrajala. Godine 1979. seli se u Beograd i upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer turizam.

  • Unatoč financijskom pritisku koji je to predstavljalo za njezina oca, koji je radio kao medicinski tehničar i svojim skromnim primanjima uzdržavao cijelu obitelj, Abidin otac nije si mogao priuštiti da Brena ostane na fakultetu. Zbog toga nije imala izbora nego se vratiti u Brčko. Ipak, nastavila je iskazivati ​​svoj pjevački talent na raznim okupljanjima, zbog čega je dobila nadimak “mala koja pjeva rock”. U to vrijeme u Brčko dolazi grupa Lira Show iz Novog Sada u potrazi za novim pjevačem. Fahreta je u početku imala rezerve prema Saši Popoviću, posebno jer nije karakteristično pjevala narodne pjesme. No, brzo su postigli dogovor o suradnji, unatoč protivljenju Breninih roditelja. Iako nisu željeli da im kći nastavi karijeru kafanske pjevačice, Brena je prkosno sjela na vlak i uputila se u Bačku Palanku na nastup.