Ako se desi da vaš dom posjete nepoželjni “gosti” poput miševa i štakora ,  moguće je da rješenje za njihovo potpuno  uklanjanje već postoji u vašoj garaži. WD-40 je višenamjenski proizvod koji djeluje kao lubrikant, sredstvo za uklanjanje hrđe i odmašćivanje. Također ima snažan miris koji ga čini učinkovitim sredstvom za odvraćanje od najezdi glodavaca. Iako je potrebno poduzeti mjere opreza pri korištenju ovog proizvoda, vrijedi pokušati ako u svom domu naiđete na miša ili štakora.

 

 

 

Za zaštitu vanjskog dijela vašeg doma od neželjenih nametnika, korištenje WD-40 kao preventivne barijere može biti učinkovito rješenje. Ova metoda stvara kemijsku barijeru koja odvraća insekte i glodavce od ulaska u vaš dom. Dok glodavce općenito privlače područja gdje mogu pronaći hranu, prisutnost kemikalija može ih odgovoriti od ulaska. Iako proizvođač WD-40 ne otkriva sve njegove komponente, to je prvenstveno lubrikant. Iako to nije trenutačno rješenje za kontrolu glodavaca, miris lubrikanta služi kao upozorenje glodavcima da se klone. Važno je biti oprezan kada koristite WD-40 u područjima gdje su prisutna djeca ili kućni ljubimci jer trovanje ugljikovodikom predstavlja potencijalni rizik. Merckovi priručnici izvješćuju da do ove vrste trovanja dolazi kada kemikalija prekrije gastrointestinalnu sluznicu i pluća životinje, što dovodi do respiratornog distresa. Proces iskorištavanja ove tvari sličan je onom koji djeluje kod miševa i drugih glodavaca. Najvažnije je poduzeti potrebne mjere opreza kako biste osigurali sigurnost svoje djece i kućnih ljubimaca kada koristite ovu tvar u svom domu.

 

 

 

Preporučljivo je usredotočiti se na primjenu tvari na područjima koja su im nedostupna, kako bi se izbjeglo slučajno gutanje. Prema House Digestu, ako je želja držati miševe i štakore podalje od vašeg prebivališta bez nanošenja štete, WD-40 može biti moćno rješenje. Kako biste ga nanijeli na siguran način, koristite ga vani kao barijeru tako što ćete ga raspršiti oko vanjskog dijela svog doma. Preporuča se da je optimalni pristup smanjenju vjerojatnosti prisutnosti glodavaca u vašem životnom prostoru korištenje repelentnih tehnika. Međutim, vrijedi napomenuti da ova metoda možda neće biti učinkovita u istjerivanju glodavaca koji su se već sklonili u vašem domu. Ako su glodavci već zarazili vaše prebivalište, preporučljivo je potražiti pomoć obučenog stručnjaka za suzbijanje štetočina ili koristiti prirodne tehnike koje su sigurne u zatvorenom prostoru za kontrolu populacije glodavaca.