Čedomir Čeda Jovanović, cijenjena osoba u srbijanskoj politici, nosi cijenjene titule osnivača i aktualnog predsjednika Liberalno-demokratske partije. Njegovi doprinosi nadilaze političku sferu, jer je također bio zastupnik u Skupštini Srbije i poznat je po svojoj vještini dramaturga. Beograd, grad njegova rođenja, ima golemu važnost u njegovom osobnom i profesionalnom životu, budući da on nastavlja živjeti i obavljati svoj posao unutar njegovih živahnih granica. Naime, Jovanović slovi za jednog od najzanimljivijih političara na našim prostorima.

Čedomir je iz loze ekonomista, među kojima su i njegovi roditelji Jovicu i Mileva, kao i sestra Hristina. Njegovo odrastanje odvijalo se u Novom Beogradu, gdje je pohađao osnovnu školu “Ivan Gundulić” prije nego što je prešao u Devetu beogradsku gimnaziju. Ipak, na kraju je donio odluku da se prebaci u Treću ekonomsku školu, gdje je uspješno završio studij. Iako je isprva diplomirao na Ekonomskom fakultetu, ubrzo je otkrio da je njegova prava strast umjetnost. Godine 1991. odslužio je vojni rok u mornarici i kratko radio kao spasilac na Adi Ciganliji.

Četiri godine nakon što je odlučio diplomirati dramaturgiju, 1994. godine uspješno je završio studij na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU). Tijekom svog akademskog puta nije samo uronio u svijet kazališta, već je i napisao brojne drame. . No, nakon što je dobio diplomu, njegova se pozornost usmjerila prema politici. Godine 2002. stupio je u brak s Jelenom Jovanović (nekada Savić), a njihova zajednica je blagoslovena dolaskom sina Mihajla Lajfa, kao i tri kćerke: Janu Hart, Zoru Fejt i Anđeliju Fej.

Razgovarajmo o Čedi, čiji je javni imidž postao predmetom podjela u masama. Nakon što je bio štovan, došlo je do primjetne promjene u tome kako ga neki pojedinci doživljavaju. Čini se da je padu njegove popularnosti, kao i svakom ugledniku, pridonijela pojačana medijska pozornost i nadzor javnosti. Kako su ga ljudi sve više upoznavali i kako su mediji rasvjetljavali njegove postupke, evidentan je pad ukupne podrške javnosti.

Jelena i Čeda, sretno bračni par, blagoslovljeni su radošću podizanja četvero djece. Odvojite trenutak da se divite obiteljskoj fotografiji snimljenoj ranije. Kada je trebalo dati imena svojim dragim mališanima, odlučili su se za divnu mješavinu tradicionalnih i engleskih imena. Dopustite da vam predstavim njihovu djecu: Anđelija Faith, Jana Hart, Zora Faith i Mihajlo Life. Međutim, bilo je pojedinaca koji su dovodili u pitanje svoje izbore tijekom ovog procesa imenovanja, čak su išli toliko daleko da su izrazili svoje negodovanje i insinuirali da su okaljali svetost crkve. Na raznim platformama društvenih medija moglo se naići na komentare pune znatiželje o tome što je utjecalo na donošenje njihove odluke, a neki su suptilno nagovještavali korištenje tvari koje mijenjaju um.