Roditeljstvo se često smatra krajnjom svrhom života, a to važi čak i za određene poznate ličnosti. Jelena Bačić Alimpić imala je popriličan deo izazova, snalazeći se kroz razne prepreke koje joj je život postavljao. U mlađim godinama radila je kao dadilja u Kanadi da bi se na kraju vratila u Srbiju. U svojim mlađim danima predstavljala je pravu poteškoću zbog svoje pretjerane energije, što joj je otežavalo uspostavljanje dosljedne rutine spavanja sve dok nije navršila skoro tri godine.

Čak i danas povremeno hoda u snu. Spisateljica, koja trenutno doživljava neodoljiv osjećaj ponosa, govorila je o svojim godinama formiranja i istakla značajne izazove s kojima se suočavala tokom adolescencije. Ovaj period karakterišu intenzivni emocionalni nemiri, prvenstveno proistekli iz njene duboke osetljivosti, empatične prirode i povećane emocionalne svesti. Povremeno bi njene emocije postale nadmoćne, što je rezultiralo time da postaje bujna i burna, što mi je posebno smetalo. Ipak, pokazala je izuzetnu sposobnost da procijeni granice svog ponašanja i u skladu s tim reguliše svoje ponašanje.

Ovom značajnom prilikom Dunji je uručena diploma prestižnog Univerziteta primijenjenih nauka u Holandiji. Ushićenu izjavu je radosno izrekla niko drugi do njena voljena majka. Jelena je, obuzeta neodoljivim osećajem blaženstva, od sveg srca uputila najiskrenije čestitke osobi koja ima najveći značaj u njenom postojanju.

Ona je žarko prenijela svoju duboku zahvalnost za ovu izuzetnu osobu, koja ne samo da je ispunila njeno srce i dušu neopisivim osjećajem ponosa i ekstaze, već joj je podarila i neizmjernu količinu radosti. Jeleninoj zahvalnosti nema granica, a ona ovaj izuzetan dan čvrsto pripisuje višoj sili, prepoznajući božansku intervenciju koja je omogućila ovaj trenutak.