– Bora Todorović je definitivno jedan od top 10 srpskih glumaca svih vremena. Da ne pada jabuka daleko od drveta, najbolje pokazuje njegov sin Žika, koji je uspješan i muzičar i glumac. Međutim, jako mali procenat osoba zna da on ima i kćerku, ali koja nije u svijetu filma. Slijedi i priča o njoj. 

Kao jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih glumaca svog doba, Bora Todorović ostavio je trajan trag u srpskoj i jugoslavenskoj kulturi. Njegova magnetska prisutnost, izniman talent i nepokolebljiva predanost umjetnosti služili su kao izvor inspiracije generacijama. Iako možda više nije među nama, njegova izvanredna ostavština ostaje kroz njegove nezaboravne portrete. Uz blistavu karijeru, Bora je bio iznimno ponosan na svoju djecu, smatrajući ih svojim najvećim blagom.

Unatoč izazovima s kojima se suočavao, čak i podnošenju trenutaka nemira, uspješno je usmjerio svoje nasljednike na ispravnu putanju, što je postignuće koje je duboko cijenio. Nedvojbeno najljepša prigoda svakako je dolazak dragocjenih Srđanovih potomaka Dane i Tare. Iako se može činiti kao klišejski odgovor, ostaje neporeciva istina. Moj je život bio ispunjen bezbrojnim trenucima radosti i bilo bi nepravedno od mene izraziti bilo kakvo nezadovoljstvo.

Imao sam tu sreću da doživim zaista veličanstvenu i ispunjenu egzistenciju, kako u uspješnoj karijeri na estradi, tako iu osobnom životu, kako se Bora za to vrijeme izrazio. Tijekom prvog braka sa zadivljujućom balerinom Snežanom Matić dobio je sina Srđana Žiku Todorovića, koji je brzo prigrlio očevu profesiju i postao omiljeni glumac kojeg su voljeli ljudi svih dobi, vješto tumačeći raznoliku lepezu likova. Bora je drugom prilikom još jednom samouvjereno izgovorio “sudbonosno da” i uz Karolinu Kilk postao ponosni otac dviju kćerkica, Dane i Tare.

  • Tara je i dalje tajanstvena osoba, s vrlo malo dostupnih informacija o njoj. S druge strane, Dana je opšte priznata kao jedna od najupućenijih Srpkinja. Rođena 1977. u Beogradu, školovala se u raznim gradovima diljem svijeta, uključujući Budimpeštu, Detroit, Indianapolis i New York. Njezino putovanje kulminiralo je u Londonu, gdje je završila studij drame. Nekad glumica i prevoditeljica, usavršila je svoje prevoditeljske vještine u području filma i kazališta, čak je šest godina radila kao prevoditeljica za Ujedinjene narode. Ipak, njezina strast prema pisanoj riječi na kraju je prevagnula.

Objavljen 2008. godine, njezin debitantski roman “Tragična sudbina Morice Tote” stekao je međunarodno priznanje te je preveden na njemački i engleski jezik. Izvrsnost romana potvrđena je ulaskom u najuži izbor za prestižnu nagradu “Branko Ćopić”. Ovo izvanredno djelo uvršteno je u izdanje “World Series: Serbia”, inicijativu suradnje cijenjenih britanskih izdavača Istros Books i Petera Owena. Njezin drugi roman pod nazivom “Logovkoj park” objavljen 2015. dobio je priznanje jer je ušao u najuži izbor za Nagradu Nino i Nagradu “Isidora Sekulić”.

Roman je preveden i na njemački jezik s posebnom posvetom njezinom ocu Bori. Dana je jednom prilikom na Instagramu rekao da nije bio svjestan što sam napisao, budući da imam tendenciju držati svoj rad u tajnosti dok se ne objavi. Također je bilo nemoguće da zna da će knjiga na kraju biti posvećena njemu nekoliko godina kasnije. Nažalost, preminuo je dok je rukopis još bio na čitanju kod izdavača, tako da nije otkrio da sam konačno dovršio “drugi roman” koji je on željno iščekivao.

No, unatoč tome, ovaj trenutak možemo čuvati uz sve druge lijepe uspomene. Samo zato što nešto nije priznato od strane uma ne umanjuje njegovu stvarnost ili duboki utjecaj koji ima na dubine naših srca. Posljednji nastavak serijala je štivo naslovljeno “Z”, koje nosi intrigantan naziv. Autorica je do sada svoj talent iskazala objavom brojnih kratkih priča u raznim novinama i časopisima.

Osim toga, napisala je i dvije knjižice posebno namijenjene djeci, koje se vrte oko avantura omiljenog mačjeg lika, Cicke. Borina frapantna sličnost s ocem je nešto što su poznavaoci često spominjali. Dok Dana nedvojbeno zaslužuje veće priznanje i pažnju, ona ima izrazitu averziju prema tome da bude u središtu pozornosti ili da javno iznosi osobne podatke. Kao najstariji brat, Žika je uvijek bio zaštitnički nastrojen prema svojim sestrama, njegujući snažnu i intimnu vezu između njih tri. Glumac povremeno voli dijeliti divne snimke iz njihova obiteljskog albuma na svojim platformama društvenih medija.