Aktualne napetosti između Irana i Izraela dovele su do velikog zanimanja svjetskih medija za proročanstvo Babe Vange za 2024. godinu. Vangelia Pandeva Dimitrova, također poznata kao Baba Vanga, bila je poštovana bugarska proročica koja je, nakon što je izgubila vid u dobi od 12 godina, tvrdila da je primila božansku sposobnost predviđanja budućih događaja. Njezina navodna predviđanja uključuju pandemiju koronavirusa, tragičnu smrt princeze Diane i katastrofalnu katastrofu u Černobilu. Sada se mnogi plaše da bi se moglo ostvariti proročanstvo Babe Vange o Trećem svjetskom ratu.

  • Često nazivana “Balkanskim Nostradamusom”, Baba Vanga stekla je odane sljedbenike među teoretičarima zavjere. Prije svoje smrti 1996. dokumentirala je svoja predviđanja, koja su se protezala sve do 5079. godine, za koju je vjerovala da će označiti kraj svijeta. Prema predviđanjima proročice, očekuje se da će nadolazeća 2024. godina biti obilježena nizom užasnih događaja, uključujući terorističke napade u Europi, biološke napade i izbijanje Trećeg svjetskog rata. Trenutna situacija na Bliskom istoku pobudila je osjećaj strepnje među mnogima, jer su zabrinuti da bi se ova proročanska upozorenja nažalost mogla manifestirati s alarmantnom lakoćom, kako je izvijestio Daily Mail. Vanga je upozorila na nadolazeći “val terora” i aludirala na mogućnost tajne uporabe biološkog oružja od strane “svjetske supersile”.

Dok napetosti rastu zbog iranskog napada na Izrael, razgovori o globalnom sukobu se šire na platformama društvenih medija, što potiče svjetske čelnike da ostanu na oprezu. Iranska vlada izjavila je da je spremna upotrijebiti naoružanje bez presedana ako Izrael uzvrati na napad, piše Večernji list. Jedna od poznatih proročica 20. stoljeća, Baba Vanga, čije je rođeno ime bilo Vangelija Pandeva Dimitrova, stekla je slavu zbog svojih navodnih proročkih talenata.

  • Od 1911. do 1996. nudila je predviđanja i smjernice onima koji su tražili njezin savjet. Među svojim raznim proročanstvima, Baba Vanga je prorekla da će Europa prestati postojati do 2017. godine, pretvarajući se u gotovo nenaseljenu pustoš. Ovo je proročanstvo privuklo značajnu pozornost i učvrstilo njezin ugled kao istaknute osobe u području proročanstava. U njezina navodna predviđanja uključeni su događaji poput raspada Sovjetskog Saveza, tragičnih događaja od 11. rujna, mnoštva katastrofalnih prirodnih pojava, pa čak i značajnih osobnih događaja. Vjerovanje u njezinu sposobnost predviđanja onoga što je pred nama je podijeljeno, neki vjeruju njenom predviđanju, dok drugi tvrde da su njezine izjave podložne individualnom tumačenju i da povremeno nisu precizne. Navodna proročanstva babe Vange izazvala su brojne rasprave i tumačenja.

Mnoga njezina predviđanja, poznata i sporna, privukla su značajnu pozornost. Evo nekoliko primjera: Postoje tvrdnje da je Baba Vanga predvidjela raspad Sovjetskog Saveza. Navodno je prorekla da će “crveni” ostvariti globalnu dominaciju, ali će se njihov poraz dogoditi krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Navodno je Baba Vanga prorekla tragične događaje koji su se odigrali 11. rujna 2001. godine u Sjedinjenim Državama. Prema nekim navodima, dala je proročansku izjavu koja je aludirala na gubitak života i uništenje američkih struktura, koristeći metaforičku frazu “braća će pasti, američki čelik će gorjeti”.

  • Vjeruje se da je Baba Vanga, poznata vidjelica, predvidjela mnoštvo prirodnih katastrofa, uključujući potrese, tsunamije i uragane. Međutim, ima onih koji tvrde da su njezina proročanstva bila prilično široka i otvorena za različita tumačenja. Tema bolesti i pandemija dovodi do navodnih predviđanja Babe Vange, za koju neki vjeruju da je prorekla pojavu raznih bolesti, uključujući i pandemiju COVID-19.Unatoč tome, pojedinosti njezinih navodnih predviđanja u vezi s pandemijom ostaju nejasne i predmet rasprave. Baba Vanga je navodno davala predviđanja pojedincima koji su tražili njezin savjet, uključujući različite aspekte poput sudbine, dobrobiti i drugih intimnih pojedinosti.

Vrijedno je spomenuti da postoji značajna rasprava i kontroverza oko mnogih navodnih predviđanja Babe Vange. Neki tvrde da su njezine izjave otvorene za različita tumačenja i da se često analiziraju retrospektivno, nakon što su se događaji već dogodili. Autentičnost njezinih sposobnosti i dalje je tema intenzivnih rasprava, a neki sugeriraju da su one možda više ukorijenjene u mitovima i legendama koje su se razvijale oko nje kroz povijest.