Lepa Brena se našla pred optužbama za teško djelo. Brena, poznata superzvijezda bivše Jugoslavije, oduvijek je bila poznata po svojoj opreznoj naravi, pažljivo promišljajući svoje riječi i postupke. Ono što mnogi ne znaju je da se Lepa Brena u prošlosti suočila s teškim optužbama.

  • Naime, proslavljeni pop-folk glazbenik Dragan Antonijević Arlekino prije nekoliko godina optužio ju je za pokušaj ubojstva. Raka Đokić, koji nažalost više nije među nama, izrazio je interes za suradnju sa mnom. No, zbog Breninog utjecaja to mu nije pošlo za rukom. Dok me Raka, koji je bio Brenin menadžer, nije branio da pričam i izvodim pjesme o njoj, Brena je bila ta koja je kočila moj profesionalni napredak. Kao rezultat pjesme koju sam napisao o njoj, Brena je pribjegla bacivanju boce u mom smjeru, uzrokujući fizičku ozljedu.

Tada je Arlekino kroz medije izrazio nezadovoljstvo njezinim postupkom, što ju je jako iritiralo, zbog čega je krenula u izravan napad. Agresivno je gađala staklene pivske boce, točnije njih deset, u mom smjeru, navodi Arlekino. Svet portal SvetAta slike optužila je Lepa Brena – Posle sam saznao da je bila na Košutnjaku i da je bila angažovana na snimanju albuma u studiju koji je nekada bio u vlasništvu pokojnog Laze Ristovskog. Zaintrigiran, odlučio sam ga posjetiti.

  • Po dolasku sam otišao do švedskog stola i počastio se pićem, a Lepu Brenu ponudio i osvježavajućim sokom. Neočekivano, njezino se ponašanje promijenilo i postala je ljuta, bacajući boce u mom smjeru. Saša Popović je, srećom, krenuo u akciju. Bez oklijevanja je skočio na noge, brzo je uhvativši čvrst stisak, potpuno svjestan neposredne opasnosti koja je prijetila eskalirati u ozbiljan incident ili istinsku tragediju.

Saša, moja spasiteljica, spriječila je moju smrt kada me zaštitila od udarca koji mi je navodno lijepa Brena uputila u glavu. Zahvalan na svom životu, pokrenuo sam tužbu protiv nje za pokušaj ubojstva. Međutim, Brenina odsutnost sa sudskog postupka trajala je nekoliko godina, zbog čega sam na kraju povukao svoju tužbu. Arlekino je tvrdio da se navodni događaj dogodio kao rezultat pjesme koju joj je posvetio.

Prema Arlekinom sjećanju incidenta, Lepa Brena je bila nezadovoljna kad sam snimio popularnu pjesmu “Lepa naša Brena” u kojoj se spominjala njen brak s Bobom Živojinovićem. Čini se da je imala problem sa stvarnošću prikazanom u pjesmi, ali Saša i Raka nisu imali ništa protiv da pjevam o njoj. Brena je bila sklonija pozitivnom marketingu, jer ništa s negativnom konotacijom nije bilo u skladu s njezinom vizijom.

  • Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić Živojinović, slovi za jednu od najistaknutijih pjevačica s prostora Jugoslavije. Rođena je 20. listopada 1960. godine u Tuzli. Odrastajući u Brčkom, uživala je u skromnom i bezbrižnom djetinjstvu, zahvaljujući roditeljima Abidu i Ifeti. Uz sestru Faketu i brata Faruka, Brena je pohađala Osnovnu školu “Zaim Mušanović”, gdje je briljirala i bila proglašena učenikom generacije.

Osim toga, njezina visina od 180 cm pokazala se u prednosti u njenim košarkaškim nastojanjima, trenirajući u brčanskom klubu “Interplet”. Upravo joj je profesor tjelesnog Vlade Bajera dao nadimak Brena. Nastavljajući školovanje, upisala je srednju školu i sa sedamnaest godina sudjelovala na natjecanju „Mladi graditelji“. Njezina obrada pjesme pokojnog pjevača Kemala Montena “Sviraj još, prijatelju” osigurala joj je prvo mjesto, što je dovelo do nastupa uz bend Yudexi na plesnjacima i natjecanjima.

  • Brena je vrlo brzo krenula u solo karijeru, učeći i prebacujući strane pjesme po želji publike, a sevdalinke ostavljajući za svoj osobni užitak. Iako nije bila pretjerano romantična, ozbiljno se zainteresirala za 5,6 godina starijeg dečka, iako njihova veza nije opstala. Nakon preseljenja u Beograd 1979. godine, odlučila je upisati studij turizma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Nažalost, financijski pritisak njezine obitelji, koja je ovisila isključivo o očevim skromnim primanjima kao medicinskog tehničara, onemogućio joj je nastavak studija. Brena je bila prisiljena napustiti svoje fakultetsko obrazovanje i vratiti se u Brčko. Ipak, ustrajala je u svojoj strasti prema glazbi, osvajajući publiku na raznim okupljanjima i stekavši si reputaciju “mladog talenta rockerskog glasa”.