Žena Ace Pejovića, Biljana, nekada je prolazila kroz teško zdravstveno stanje, a o svemu tome pevač Aco Pejović je govorio kao gost u emisiji “Preživeli” na televiziji K1. Sa Biljanom je već dugi niz godina u harmoničnom braku, a zajedno imaju i tri kćerke. Ipak, u njihovom životu nije uvek bilo sve bajno, jer je ona pre nekoliko godina preživela pravu dramu…

  • “Biljana potiče iz ugledne profesorske porodice, dok sam ja tada radio u jednom lokalu. Jedne večeri je došla, i nešto me je snažno privuklo. Tada sam imao oko 20 godina. Kasnije smo se sreli u drugom lokalu koji sam vodio, a ona je došla s pričom da je pozdravio neki prijatelj iz Podgorice. To je bio samo izgovor, jer me je ona zapravo te večeri osvojila. Bila je tada četvrti razred srednje škole, i zabavljali smo se sedam dana. Nakon maturske večeri, odlučio sam je zaprositi. Pristala je, ali uz uslov da joj dozvolim da završi fakultet. Tako je i bilo, i sada smo 27 godina u braku,” ispričao je Aco u emisiji “Preživeli”, ističući da je suština braka upoznavati osobu kroz sve životne izazove.

Pre osam godina, popularni pevač prošao je kroz pravu životnu dramu kada je Biljana, njegova supruga, doživela dramatičnu situaciju tokom predavanja na fakultetu, što je dovelo do borbe za njen život. Jednom prilikom, Aco se kroz suze prisećao težine trenutka kada je Biljana bila na ivici smrti.

  • “Biljana je bila zdrava žena, nikad nije imala zdravstvenih problema, nije ni znala da ima te aneurizme. To su kao baloni koji se formiraju na krvnim sudovima, a ona je imala dve na aorti očiju. Tri dana je imala glavobolje, ali ništa što nije bilo neuobičajeno. Onda je jednog dana samo kolabirala u amfiteatru pred studentima tokom predavanja i odmah su je odveli u Urgentni centar. Čekanje tamo, dok ona leži na stolu, to nikad neću zaboraviti. Gledati te uznemirujuće prizore, kako svakih pola sata iznose telo u crnim kesama, to je bilo teško. Zvao sam svoje doktorske prijatelje, i oni su mi pritekli u pomoć,” ispričao je očajni Pejović, opisujući strah i nemoć tokom tih trenutaka.

“Sva srpska estrada bila je uz mene te noći. Tada sam shvatio ko su mi pravi prijatelji, pokazali su mi ljubav i podršku. Toliko sam snage dobio od kolega, od Cece, Brene, Bobe, Zorice, Kemiša, Bekute, Mrke, Žike Jakšića, Rake Marića, Luke, Tropika… Svi su došli u bolnicu. Bilo je oko 150 ljudi, a 70% njih su bili estradni umetnici. Sećam se trenutka kada su je vodili na operaciju i dozivali su decu da je vide, jer je to možda bio poslednji put. Operacija je trajala šest i po sati, a mi smo ostali do 7 ujutru u Urgentnom,” dodao je Pejović, otkrivajući intimne detalje borbe za Biljanin život.

“Bilo je strašno gledati je u bolnici, obrijane glave s ožiljcima. Bila je to noćna mora, doći kući i objasniti sve deci. Sedeo sam s njima, zagrlio ih i rekao im da možemo ostati bez mame. Borba je trajala mesecima. Svake večeri, kada bi deca zaspala, odlazio sam u sobu i vrištao, moleći je da ostane sa nama. Osetio sam koliko sam jak, jer su deca takođe trebala podršku.