Životi Milanke i Steve Dobre dobili su neočekivani preokret kada su postali primaoci značajnog nasledstva. Prije ovog sretnog događaja, jedva su prolazili, često neumorno radili samo da priušte običan kilogram brašna. Međutim, njihove okolnosti su se drastično promenile kada je preminuo Milankin stric Milisav Dimitrijević, koji je bio zaposlen u Sjedinjenim Državama, koji im je dodelio neverovatnu zaradu od 680.000 dolara.

U početku su se zbog ovog iznenadnog priliva bogatstva osjećali preplavljenim i nesigurnim kako da upravljaju svojim novootkrivenim finansijskim obiljem. Dozvolili su sebi da se upuštaju u nepotrebne kupovine i slobodno pozajmljuju novac, nesvjesni posljedica koje će uslijediti. Nažalost, za samo sedam godina iscrpili su cijelo svoje bogatstvo i ostali bez ičega. Držali su se nade da će oni koji su od njih posudili novac na kraju vratiti svoje dugove, ali to optimistično očekivanje nikada se nije ostvarilo.

Neustrašivi, ustrajali su u svojoj potrazi da sastave kraj s krajem, neumorno tražeći održiva rješenja. Na kraju im se sreća osmehnula i omogućila im da sagrade potpuno novu rezidenciju u Vukmanovcu, koja sada služi kao Stivov stan. Tokom letnjih meseci bavi se sezonskim poslovima, dok mu tokom zime pomaže sin Aleksandar radeći na farmi goveda u Kolaru. Tragično, Milanka, njegova supruga, preminula je 2016. Stiv svake večeri razmišlja o tome kako su mogli bolje da iskoriste dobijeno nasledstvo.

Kad bi samo sada imao pristup nekom od tog bogatstva, iskoristio bi ga da osigura udobniji i stabilniji život sebi i svojoj porodici. Utjecaj novca na njegov život bio je dubok, promijenio je njegove težnje i odvratio ga od bavljenja potencijalno finansijski isplativijom karijerom stolarije, koju nikada nije imao priliku istražiti. Ovaj misaoni proces oslikava Aleksandar Dobra, koji je sa svojih 12 godina nasledio pozamašnu svotu novca.