Pjevač Bojan Marović u nedavnom je otkriću iskreno progovorio o tragičnom gubitku svog oca koji je tragično okončao vlastiti život.

 

Nakon što je u nježnoj dobi izborio pobjedu na natjecanju “Sančani skala”, vrlo brzo se proslavio, no nažalost, njegov život je krenuo u tužnom smjeru od 16. godine.

“Bilo je toliko stvari koje mu nikad nisam imala priliku reći, stvari koje sam oduvijek namjeravala podijeliti. Uvijek sam zamišljala da ćemo ostarjeti zajedno, razgovarajući o svemu pod suncem. Moji su roditelji bili vrlo mladi kad su me dobili , tako da kada sam izgubio oca, nisam izgubio samo roditelja, već i dragog prijatelja“, počeo je Bojan, dok mu je navirala suza na oči, prepričavajući događaje tog kobnog dana: „Moj otac si je oduzeo život Bio je to spontani čin, a ne s predumišljajem, duboko u sebi znam da je to bio samo trenutak slabosti gledajući njegov kovčeg kako se spušta u zemlju, nikada se nisam oporavio od tog gubitka. Laško je vjerovati da vrijeme ne liječi sve rane Negdje daleko. Bilo je bezbroj prilika kada sam posjetio njegov grob i izlio svoje srce, dijeleći sve stvari koje su me opterećivale.”

 

U početku sam ispitivao razloge i okolnosti vezane uz njegovu odluku da okonča vlastiti život. Međutim, kako vrijeme prolazi, shvaća se da je to bilo neizbježno. Dok neki možda krivnju pripisuju višoj sili, istina je da je to bio isključivo njegov izbor. Nije bilo znakova da je sposoban za takav čin, zbog čega je to bio potpuni šok. Bol koja slijedi je nezamisliva. Nakratko sam gajila bijes jer sam vjerovala da je on trebao biti uz mene. Ipak, od tada sam našao u srcu da mu sve oprostim – rekao je Bojan.

Izražavajući svoju srdačnu zahvalnost, Bojan se obratio medijima u Beogradu, dijeleći svoje divljenje prema svojoj majci i izražavajući olakšanje što ona više ne mora žonglirati s više poslova. Naglasio je da njegova krajnja težnja nije bila bogatstvo ili slava, već osigurati da njegova majka nikada više neće morati raditi dva posla. Osvrćući se na njihov put, Bojan je otkrio da je njegova majka nekoć radila tri posla kako bi preživjela njihovu obitelj, te izrazio uvjerenje da su, unatoč nesavršenostima, u konačnici poštene osobe.

 

BONUS TEKST:

U dubinama vremena i prostora leže ostaci drevnih civilizacija i remek-djela ljudske kreativnosti. Od drevnih piramida Egipta do suptilnih ljepota angkorških hramova, svijet obiluje čudesnim građevinama koje izazivaju divljenje i čuđenje. Ova svjetska čuda nisu samo simboli prošlosti, već su i podsjetnici na snagu ljudskog uma i volje da se izgrade nevjerojatne strukture koje prežive vjetrove vremena.

Jedno od najpoznatijih svjetskih čuda je Velika piramida u Gizi, Egipat. Izgrađena prije više od 4.500 godina, ova monumentalna struktura je bila dio kompleksa grobnica faraona, izgrađenih kako bi osigurale vječni život u zagrobnom životu. Visoka 146 metara, Velika piramida je najveća od tri piramide u kompleksu, a njeni precizni arhitektonski detalji i savršeno usklađeni kameni blokovi ostaju misterija drevnih inženjera.

Na drugom kraju svijeta, u današnjem Jordanu, leže ruševine Petra, drevnog grada izgrađenog u stijenama. Petra je bila središte Nabatejskog kraljevstva i cvjetala je kao trgovačko i kulturno središte u prvom tisućljeću prije Krista. Ovaj spektakularni grad uklesan u stijenu ostaje impresivan primjer drevne arhitekture i inženjeringa, privlačeći posjetitelje svojom mističnom ljepotom i bogatom poviješću.

Jedna od najčudesnijih arhitektonskih kreacija su hramovi Angkor Wat u Kambodži. Smješteni u džungli, ovi hramovi su dio nekadašnjeg kraljevstva Khmera i predstavljaju vrhunac kambodžanske arhitekture i umjetnosti. Angkor Wat, najveći hram u kompleksu, sagrađen je u 12. stoljeću kao hinduistički hram posvećen bogu Višnu, a kasnije je prešao u budističko svetište. Njegova monumentalna struktura, izuzetno ukrašeni zidovi i precizno izrađene reljefne skulpture ostavljaju posjetitelje bez daha, dok istražuju složenu povijest i duhovnu dubinu ovog svetog mjesta.

Između granica Turske i Grčke, leže ruševine drevnog grada Efesa, još jednog svjetskog čuda. Efes je bio jedan od najvažnijih gradova u antičkoj Grčkoj i Rimu, poznat po svojim veličanstvenim građevinama, poput hrama Artemide i knjižnice Celsus. Danas, posjetitelji mogu lutati kroz drevne ulice i amfiteatre, uroniti u bogatu povijest i osjetiti duhove prošlih vremena.

Ova svjetska čuda su samo nekoliko primjera izuzetnih građevina i arhitektonskih čuda koja svjedoče o bogatoj i raznolikoj povijesti ljudske civilizacije. Oni nas podsjećaju na to koliko je duboka i složena ljudska kreativnost, te kako su naši preci, unatoč ograničenjima tehnologije i resursa, bili u mogućnosti stvoriti nevjerojatna djela koja i danas oduzimaju dah i inspiriraju generacije koje dolaze.