Selma Mekić najprije je stekla priznanje kao bivša supruga narodnog muzičara Pape Polumenta. Međutim, njeni talenti sežu daleko od ove asocijacije. Selma nije samo zapanjujuće lijepa žena, već je i visoko obrazovana i pridaje veliku vrijednost svojoj kulturnoj tradiciji i naslijeđu. Ponosno nosi i dizajnira hidžabe. Poreklom iz Novog Pazara, jedna je od najcenjenijih žena u gradu.

 

 

 

Selma nije samo strastvena prema modi, već ima i duboku ljubav prema kaligrafiji i licencirani je pedagog. Pošto je već predstavila svoje dizajne na sajmu Dubai 2022, Selma će svoje sofisticirane i glamurozne kreacije, skrojene posebno za žene u islamskom svetu, predstaviti novosadskoj zajednici 15. oktobra ove godine. Nakon što se pre osam godina u Novom Sadu predstavila kao kaligraf, Selma se sada upušta u još jedan umetnički poduhvat. Obećava da će pružiti jedinstveno modno iskustvo, kombinujući umjetnost arapske kaligrafije sa svojom ličnom vizijom modnog dizajna. Upoznajte Pazarku, ženu poznatu kao “feministkinja sa hidžabom” u svojoj zajednici, koja je duboko posvećena zalaganju za ženska prava. Pazarka tečno govori srpski, engleski i turski jezik, a živela je i radila u Turskoj, Dubaiju i trenutno Srbiji. Prvo je javnosti postala poznata kao supruga pjevača Tate Polumente. Međutim, njihov brak, koji je trajao samo pet mjeseci, okončan je u decembru 2012.

 

 

 

Iako su bili vjenčani po islamskim običajima, Pazarka, koja je tada imala 33 godine, navodno je imala problema sa Polumentinim čestim noćnim aktivnostima, što je bilo u suprotnosti s njenim stilom života. Pazarka je u nedavnom intervjuu za “Danas” govorila o svom razvodu i reakcijama konzervativne zajednice. Napomenula je da razvod može biti posebno težak za žene, koje se često suočavaju s emocionalnijim borbama od muškaraca.

 

 

 

Često se primjećuje da muškarci često umanjuju ili pokazuju nepoštovanje prema ženama koje su razvedene, ne priznajući činjenicu da i te žene imaju majke i sestre koje zaslužuju poštovanje. Svaka žena, bez obzira da li je udata ili ne, zaslužuje da bude tretirana jednako i sa poštovanjem. Moje vlastito iskustvo s razvodom mi je pokazalo da je najteže nositi pažnju medija. Odjednom, moj lični život je objavljen u javnosti, a ja sam se osećao preplavljeno i uplašeno.