1961. rođen je Ivica Vdović koji je kasnije postao proslavljena ličnost jugoslavenske estradne scene, njegovo ime vezano je uz bogato i trajno nasljeđe u povijesti domaćeg glazbenog rocka. Vd, kultna legenda novog vala, imao je nemjerljiv utjecaj na domaću muzičku scenu.

Njegova glazbena odiseja započela je tijekom srednjoškolskih godina, tijekom kojih je svoj talent za bubnjanje pokazao kao dio grupe Lemon Tree. Potom je surađivao s poznatim glazbenicima poput Bilje Krstić i Bore Đorđevića u bendu Suncokreti prije nego što je dodijeljen cijenjenoj grupi Šarlo Akrobata. Tijekom 70-ih Sonja Savić, koja je bila poznata glumica, hvalila je Vdovića kao izuzetnog inovatora. Značajno je utjecao na osebujan stil i zvuk Šarla Akrobate, kao i na umjetnički izraz Milana Mladenovića i Margite Stefanović. Nažalost, Vdovićevu izuzetnu karijeru prekinula je teška ozljeda.

Jugoslaven je prvi slučaj HIV-a zabilježio 1985. godine, tada je u javnost izašla informacija da je Vdović zaražen tom bolešću. Ovo otkriće dogodilo se nakon njegovog odlaska iz benda i udaljavanja od Milana Mladenovića, što je označilo kraj ere Šarlo Akrobata i rođenje benda Ekatarina Velika. U posljednjim danima svog života borio se s iscrpljujućim učincima ovisnosti o opijatima, a na kraju je i umro od tragičnih posljedica te ovisnosti.

Preminuo je u 31. godini života 25. rujna 1992. Njegovo posljednje počivalište nalazi se u Beogradu, a nesretnu vijest o njegovoj kasnoj smrti prenijela je glumica Sonja Savić, koja je uz ovo podijelila i tragičnu informaciju. sa svojim pratiteljem Darkom Rundekom. Nakon Vdovićeve smrti, sa sličnim poteškoćama susreli su se i preostali članovi kolektiva Charlo Akrobata. Dušan Dejanović preminuo je od AIDS-a 2000. godine, dok je Margita Stefanović, koju smatraju princezom rocka, također umrla od te bolesti 2002. godine. Milan Mladenović, vodeća osoba benda, preminuo je od raka 1994. godine u dobi od 37 godina, što je zapravo obilježilo kraj ere grupe. Utjecaj Ivice Vdovića na povijest glazbene tradicije u Jugoslaviji nije za podcijeniti. Njegov glazbeni utjecaj i glazba nastavljaju utjecati na buduće umjetnike, osiguravajući da je njegova ostavština i dalje relevantna i značajna desetljećima kasnije.

Ivan Ivica Vdović (23.2.1961. – 25.9.1992.) svoju je glazbenu karijeru započeo kao srednjoškolac i svirao je bubnjeve u bendu Limunovo drvo. Kasnije je sudjelovao u Suncokretima, čiji su članovi bili Bora Đorđević i Krystić, kao i Popović, poznati glumac. Vd. u Suncokretima ostaje samo kratko vrijeme prije nego što se spoji s jednom od najvećih grupa na ovim prostorima – Šarlu akrobatima. Nekoliko je bendova u samo nekoliko mjeseci postiglo trajnu reputaciju u jugoslavenskoj glazbenoj javnosti, a prvi je to uspio “Bistriji ili tuplji čovjek biva kad…”. Naziv albuma odabrao je Vd, a riječ je o citatu iz knjige Vase Pelagića, socijalista i propagatora iz druge polovice 19. stoljeća. Samo pola godine (1980.-1981.) Šarlo je bio održiv. Prepoznat će ga i zagrebački Jugoton, a početnu postavu, uključujući Vd, činili su Milan Mladenović i Dušan Kojić Koja. Od njih trojice danas je živ samo Koja, koji bez zastoja nastavlja stvarati vrhunsku glazbu.