Nebojša Bakočević, proslavljeni glumac, zauzima posebno mjesto u srcima domaćih filmskih entuzijasta, a posebno žena. Njegova pojava na samom početku ostavila je trajan dojam na bezbrojne obožavatelje, postavivši ga kao jednu od najcjenjenijih ličnosti Beograda. Lijepa sjećanja na njegove nastupe u zapaženim filmovima i televizijskim serijama kao što su “Bal na vodi”, “Vuk Karadžić”, “Kako je propao rokenrol” i “Zaboravljeni” idalje se spominju među publikom.

Nebojša Bakočević bio je omiljeni glumac tijekom 1980-ih i ranih 1990-ih, koji je osvajao ženska srca posvuda. No, iznenada je nestao iz javnosti. Nakon niza manjih uloga, preuzeo je ulogu Dragutina Miloševića Čikala u “Bošku Buhi”, koja je označila prekretnicu u njegovoj karijeri. Odatle se počeo baviti značajnijim i istaknutijim ulogama, dodatno učvršćujući svoju prisutnost u industriji. Rođen u Beogradu 15. veljače 1965. godine, na glumački put krenuo je u mladosti. Sa samo devet godina osigurao je prvu filmsku ulogu u cijenjenoj drami Sava Mrmka, dijeleći platno s renomiranim glumcima među kojima su Velimir Bata Živojinović, Bora Todorović i Jovan Janićijević Burduš.

Važen za jednog od estetski najljepših izvođača koji su krasili našu pozornicu, Nebojša Bakočević posjedovao je i talent i obećavajuću budućnost, a Hollywood ga je pozivao. Njegova prisutnost izazivala je obožavanje žena, koje bi vrištale od oduševljenja kad bi ga srele na užurbanim beogradskim ulicama. Bez pardone, otvoreno im je iskazao svoju naklonost. Gledište o ovom pitanju najbolje je potražiti od samih žena, ali moram priznati da sam primijetio njihovu naklonost prema meni i duboko im se divim zauzvrat. Pri mom upisu na Akademiju davne 1983. godine jedna kolegica studentica mi je rekla da je moje bavljenje glumom motivirano mojim afinitetom prema ženama. I donekle ima istine u toj izjavi. Moji jedini interesi u životu vrte se oko dvije stvari: prehrane i ljepšeg spola. S druge strane, Oskar je jednom prilikom u jednom intervjuu rekao da ne gaji previše brige za takve stvari.

Kako je vrijeme prolazilo, Nebojšino prisustvo na televiziji sve je manje zbog njegove borbe s ovisnošću o drogama i pravnih problema. Izvještaji beogradskih medija sugerirali su da je razvio ovisnost o heroinu. U novinama su čak kružile priče da je uhićen zbog pokušaja pljačke u Kotoru, uz tvrdnje da je pokušavao osigurati sredstva za troškove liječenja. Bilo je pojedinaca koji su si uzeli za pravo preći i reći da je šira javnost svjedočila kako Bakočević besciljno luta ulicama glavnog grada Srbije. Senzacionalističke novine objavile su da je njegov otac Lazar podnio prijavu policiji zbog svađe, zbog koje je Bakočević proveo noć u pritvoru. Navodno je ocu dao uzorke urina koji su dali negativne rezultate na bilo kakve tragove narkotika.

Svojedobno se našao u burnoj romansi s balerinom Ashhen Ataljanc, a ako su novinski napisi točni, njihovu je vezu “ocijenio” dr. Prema balerininim riječima, ona je iskreno osjećala simpatije prema Nebojši kao od vrlo popularnog glumca postao je zaboravljena i odbačena ličnost. Intrigantno je primijetiti da je osobno izvodio brojne opasne scene u svojim filmovima, odlučivši se ne koristiti dublere, a sve u nastojanju da publika ostane nesvjesna zamjene. Njegova nepokolebljiva predanost perfekcionizmu na setu bila je očita u konačnom ishodu njegova rada.

U posljednja dva desetljeća Nebojša Bakočević sporadično se pojavljuje u pregršt projekata. Među njima se ističu njegove uloge u televizijskoj seriji “Vratiće se rode” i filmu “Artiljerija”. Nedavno je oduševio svoje vjerne fanove zadivljujućom izvedbom u seriji “Ljubimac”. Nakon duljeg izbivanja, vjerni navijači Nebojše Bakočevića konačno su ga ponovno mogli ugledati. Posljednjih godina glumac je ostao relativno tih, dajući tek nekoliko izjava. Hoćemo li svjedočiti njegovom povratku na filmsko platno ostaje neizvjesno, no nepobitno je da će ga i nakon toliko vremena obožavatelji toplo prigrliti s nevjerojatnim osjećajem uzbuđenja.