Tanju Bošković, renomiranu glumicu iza koje je dug i uspješan profesionalni put, njezine su godine ne utječu. Unatoč mirovini, nastavlja marljivo raditi s punim radnim vremenom. Bez trunke straha, Tanja Bošković prihvaća proces starenja kao nešto sasvim prirodno. U svojim očima žena može zračiti ljepotom iu poodmaklim godinama, pod uvjetom da posjeduje unutarnji mir i srce ispunjeno ljubavlju.

  • Unatoč izazovnim okolnostima koje je donijelo razdoblje korone, Tanjina vedra narav ostaje nepromijenjena, što joj omogućuje da održava aktivan životni stil i uživa u dobrom zdravlju. Tijekom intervjua koji je vodio prije dvije godine, Tanja je govorila o svojim metodama za održavanje fizičke i psihičke dobrobiti, a zatim je otkrila svoje prehrambene navike. “Član sam skupine pojedinaca koji posjeduju snažno zdravlje. Unatoč tome što imam 69 godina, u proteklih 36 godina nisam doživio ni kihanje. Zbunjuje me kako su ljudi postali toliko sjedilački.

I dalje se bavim u aktivnostima poput trčanja, skakanja, jurnjave, hirovitog ponašanja, pjevanja… Imam afiniteta prema moru i uživam u plivanju, što se tiče mojih prehrambenih navika, konzumiram skromnu količinu hrane svaki dan – šaku. Nema potrebe da itko konzumira više od toga. Ja vodim zdrav život koji podsjeća na seljački život Ispovijed koja pridonosi mom sveukupnom duhovnom i fizičkom blagostanju. Nikada nisam prelazio svoje granice i ja sam ispunjen radošću kao što me Gospodin blagoslovio djecom, osiguravajući da ljubavi nikad nije nedostajalo u mom životu”, najavljuje glumica.

  • “Svjesno se trudim izbjeći negativne misli, jer ih doživljavam kao grešne. Kad god se negativne misli pojave, brzo ih odbacim. Nikada nisam osjetila potrebu tražiti potvrdu noseći dizajnerske haljine s nečijim imenom na njima. Moja vrijednost dolazi od ljubavi i podrške moje obitelji, prijatelja i zajednice, nemam značaja za mene jer radije hodam posvuda. Istinsko blagostanje leži u meni naše duše, ali i naša fizička tela reaguju na svaku neprijatnu i zlonamernu misao.

Molim čitaoce da se oslobode svog tereta i pronađu radost, rekla je glumica u izjavi za Kurir. “Moji kolege zauzimaju posebno mjesto u mom srcu. Naša povezanost nadilazi samo našu fizičku prisutnost; ona nas hrani i duhovno. Čak i kada se osjećam nesposobnim za davanje, obuzima me osjećaj krivnje jer smatram da bi netko mogao biti u potrebi ‘onog nečega’ tog dana može izgledati pretjerano i štetno i za moje dobro i za psihičko stanje, ali Tanja je otkrila svoju strategiju izbjegavanja privlačnosti droga i drugih štetnih navika.

  • “Tanja ističe važnost fizički zahtjevnih poslova u sprječavanju iskušenja zlouporabe sredstava ovisnosti. Ti zadaci služe kao način da je zaokupe i održavaju čisti životni prostor. Iako priznaje privlačnost tiših poslova, poput rada s usisavačem, smatra da je potrebno baviti se tjelesnom aktivnošću, a ne čitati kasno navečer, opisuje Tanja složenost svog zanata, napominjući da to često izaziva navalu adrenalina, no priznaje da može biti izazovno izaći iz tog povišenog stanja , jer to može dovesti do boemskog načina života,

Tanja ističe da je njezin posao zahtjevan i ispunjava. “Čarolija predstave je u sinkronizaciji cijelog ansambla. Uzmimo za primjer ‘Ljubavno pismo’, predstavu koja na pozornici traje već dva desetljeća. Nakon svake predstave okupljamo se i razgovaramo, za ovu je ključ za postizanje savršenstva. Kao glumica, vaše riječi i izrazi lica imaju ogromnu moć; jedna negativna primjedba ili prezriv pogled mogu nanijeti trajnu štetu nečijoj psihi, što je istaknuto glumičinom oštroumnošću zapažanje u vezi s ‘Informerom’.”