Seka Aleksić je danas u srećnom braku sa Veljkom Piljikićem, sa kojim ima dva sina, a porodica joj je postala apsolutni prioritet u životu. Međutim, manje je poznato da je ova folk zvezda već bila udata i to u veoma mladim godinama, sa svega 19 godina

 

Protiv majčine volje, Seka je od četrnaeste godine zarađivala nastupajući po kafanama, svadbama i ispraćajima. Putujući i vođena pesmom, stigla je do Švajcarske, gde se u roku od godinu dana zaljubila, udala i nažalost, razvela. Njen prvi suprug bio je Dušan Vasilić, poreklom iz Bijeljine.

 

 

 

 

  • Radila sam u Švajcarskoj. Trebalo je da tamo ostanem šest meseci. Zaljubila sam se i produžila boravak. Međutim, kada sam se venčala, shvatila sam da to nije ono pravo. Ne održavam kontakt sa svojim bivšim mužem i ne vidim razlog za to – otkrila je Seka za magazin Gloria.

Nakon prvog braka, Seka je ušla u emotivnu vezu sa menadžerom Zoranom Kovačevićem, sa kojim je živela zajedno, a pričalo se o mogućnosti venčanja, ali do toga nije došlo. Zatim je bila verena sa manekenom Mladenom Radulovićem, ali su njih dvoje raskinuli veridbu 2009. godine.

 

 

 

 

Nakon ovih emotivnih izazova, Seka je upoznala kik boksera Veljka Piljikića. Počevši kao njen telohranitelj, Veljko je ubrzo postao i njen dečko, a potom i menadžer. Venčali su se 2010. godine, postali su roditelji i postali simbol harmonije, ljubavi i sreće.

BONUS TEKST

Neven, ova biljka sa nježnim nazivom, već sama po sebi sugerira da je blagotvoran prirodni lijek za njegu i liječenje kože i sluzokože.

Njegovi cvjetovi, žuto-narančaste boje, obnavljaju se tijekom cijelog ljeta te predstavljaju prekrasan ukras za vrt. Osim cvjetova, u medicinske svrhe koriste se i listovi, pa čak i stabljike nevena. Ljekovita svojstva ove biljke poznata su već stoljećima diljem svijeta, te se često koristi u obliku čaja, ulja, krema i tinktura. Danas se neven često koristi i u kozmetičke svrhe, pa ga farmaceutska industrija rado dodaje u sastav mnogih proizvoda za njegu kože.

Krema od nevena

U prošlosti, narodna medicina široko je koristila nevenovu mast za zacjeljivanje rana i upala na koži, dok se suvremene kreme od nevena uglavnom preporučuju za liječenje lišajeva, ekcema, akni, hemoroida, protiv upale vena, uboda insekata ili lakših opeklina na koži. Baš kao i nekad, krema od nevena pokazuje pozitivne učinke u suzbijanju fleka, staračkih pjega na koži i ožiljaka.

Ulje od nevena

Ulje od nevena regenerira i njeguje oštećenu i suhu kožu lica i tijela. Posebno je preporučljivo za njegu kože nakon dugotrajnog izlaganja suncu. Budući da neven ima blago antiseptičko djelovanje (zbog visokog udjela joda), može se koristiti i kao pomoćno prirodno sredstvo za suzbijanje raznih infekcija na koži. Osim toga, ova biljka potiče cirkulaciju te se koristi kod dekubitusa (kronične rane uslijed dugotrajnog ležanja koja se najčešće pojavljuje na leđima).

Ulje od nevena može se jednostavno napraviti tako što se cvjetne latice potope u bilo koje hladno cijeđeno ulje te ostave da odstoje nekoliko tjedana. Nakon toga, samo je potrebno odstraniti latice i ulje je spremno za upotrebu. Da bi ulje od nevena bilo još učinkovitije, na samom kraju može se dodati i jedna kapsula vitamina E, koji koži vraća zdrav izgled.

Čaj od nevena

Narodna medicina preporučuje čaj od nevena za reguliranje nepravilnih menstruacija, ublažavanje PMS-a, vaginalno ispiranje, ispiranje ranica u ustima i nosu, te ispiranje i oblaganje rana i čireva na koži. Redovitom upotrebom, čaj od nevena ima funkciju čišćenja krvi te blagotvorno djeluje na jetru, želudac i crijeva.

Priprema čaja od nevena je vrlo jednostavna: jednu malu žlicu svježe ili osušene biljke prelijte sa 2,5 dl ključale vode, ostavite da odstoji 10 minuta, te nakon toga procijedite. Za unutarnju upotrebu koriste se cvjetovi, dok se za vanjsku upotrebu obično koriste svi ljekoviti dijelovi biljke (cvjetovi, listovi i stabljika). Za vanjsku upotrebu potrebno je napraviti i nešto jaču koncentraciju čaja.

Neven na stolu

S obzirom na to da su latice nevena jestive te sadrže antioksidanse, a uz to izgledaju vrlo atraktivno, zašto ih ne bismo koristili kao dodatak salatama ili čak za dekoraciju ljetnih torti.