Jučer kako saznajemo  globalna zajednica svjedočila dojmljivom i iskrenom govoru Kate Middleton, u kojem je hrabro podijelila svoju osobnu bitku s rakom. Ovo otkriće izazvalo je snažan val podrške voljenoj vojvotkinji od Cambridgea. Ovo su nedvojbeno izazovna vremena za britansku kraljevsku obitelj, s Kate, njezinim suprugom Williamom i njihovom dragocjenom djecom Charlotte, Georgeom i Louisom koji prolaze kroz ovo teško putovanje. Nakon objave, princ Harry i Meghan Markle odmah su izrazili svoju solidarnost i ohrabrenje.

 

Ovo postavlja pitanja o dinamici između vojvode i vojvotkinje od Sussexa i britanske monarhije, posebno o njihovom odnosu sa suprugom princa od Walesa. Posebno je pozornost usmjerena na mlađeg sina kralja Charlesa i pokojne princeze Diane. U jezgrovitoj izjavi princ Harry i Meghan Markle izrazili su iskrene želje za dobrobit i ozdravljenje Kate i njezine obitelji, izražavajući nadu da mogu prebroditi ovo teško vrijeme u privatnosti i miru. Bild.de karakterizira osjećaj kao želju za brzim oporavkom za dalekog poslovnog suradnika. New York Post piše da je princ Harry, koji od 2020. godine živi u Kaliforniji, saznao za dijagnozu raka Kate Middleton istovremeno s ostatkom svijeta.

Prema Daily Mailu, Harry se odmah obratio princezi nakon objave njezine dijagnoze. Način na koji prenosi svoje vijesti smatra se prilično dosadnim. Čini se da ova izjava simbolizira i odražava prekinuto stanje njegovih obiteljskih veza. Hoće li Harry otputovati u London u posjet Kate Middleton ostaje neizvjesno. Međutim, vrijedi napomenuti da je nedavno brzo otputovao u Britaniju kako bi proveo vrijeme sa svojim ocem, Charlesom, koji se trenutno suočava sa vlastitom borbom s rakom.

 

Prema izvorima iz kraljevskog kruga koji su razgovarali s New York Postom, nekoć neraskidivo povjerenje između Harryja i njegove obitelji sada je dosegnulo točku pucanja. Harryjeva podrška je ključna za Williama. Izreka da je krv gušća od vode široko je poznata i može se shvatiti kao podsjetnik da obitelj ostaje ujedinjena bez obzira na okolnosti. Unutar svake obitelji sigurno će doći do sukoba i razmirica. Međutim, u vrijeme krize te se razlike ostavljaju po strani, a voljeni se okupljaju. U ovom kritičnom trenutku Viljam se nađe u potrebi za bratovom nepokolebljivom podrškom.

Borba njegove supruge s rakom i zdravstvene poteškoće njegova oca Charlesa III stvorile su izazovnu situaciju. Mogućnost ponovnog izbijanja trauma iz prošlosti lebdi iznad glave. Nadalje, vrijedi napomenuti da je razlika u godinama između princeze od Walesa i Williamove i Harryjeve pokojne majke Diane, koja je tragično preminula u prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine, svega šest godina. Ova sličnost u godinama potencijalno bi mogla izazvati traume iz prošlosti za Williama.

 

A tko bi mogao više suosjećati s njim od Harryja, koji je također pretrpio razarajući gubitak svoje majke prije gotovo tri desetljeća? Harry i William nekoć su dijelili vezu sličnu onoj između prave braće i sestara. Osim toga, Harry je održavao jaku vezu s Kate. Prema insajderu koji je razgovarao s britanskim Daily Mailom 2016., Kate je Harryju igrala ulogu starije sestre, koju on nikada nije imao. To je bilo osobito značajno jer su i William i Harry doživjeli emocionalnu prazninu nakon gubitka Diane.

Međutim, okolnosti su se od tada znatno promijenile. Važno je napomenuti da je Kate Middleton 16. siječnja u Londonu bila podvrgnuta značajnom kirurškom zahvatu, no konkretan razlog za ovu operaciju ostaje neotkriven. Iako je potvrđeno da se trenutno bori s rakom i da je podvrgnuta ranom stadiju liječenja, nikakve daljnje informacije o njezinom stanju nisu objavljene. Špekulacije oko princeze od Walesa bile su raširene, osobito nakon njezine nedavne objave u vezi s dijagnozom raka. Dok je priča dobivala uznemirujući obrat, Kate je hrabro priznala svoj osjećaj moći i odlučnost da ustraje.