Molitelji su se jutros, kao i svake prve subote u mjesecu, ponovno okupili na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Međutim, ovoga puta nisu bili sami jer se na trg sjatilo i mnoštvo drugih demonstranata, kako u podršci tako i protiv njih. Naime, među tim osobama je bio i Ivan Pernar.

Osim toga, bilo je prisutnih pojedinaca koji su svirali bubnjeve, a Pernar se sukobio sa brojnim demonstrantima na Trgu. Da elaboriramo slijed događaja, incident se odigrao dolaskom mladića koji je obukao bijeli duks sa hrabrom izjavom: ‘Da je samo Marija izabrala da se podvrgne abortusu.

‘ Kada se približio, policija je brzo intervenisala, silom ga odgurnuvši od Pernara. Nakon ovog susreta, jedna starija žena, podstaknuta svojim emocijama, oslobodila je svoje frustracije na Pernaru, izražavajući svoje nezadovoljstvo na agresivan način. Taman kada se činilo da je napetost splasnula, iz gomile je izašla mlada djevojka koja je Pernaru dobacila niz pogrdnih primjedbi i uvreda. Demonstrant je Pernara suočio sa zahtjevom da se raspita gdje se nalazi dječak koji je uhapšen na Pernarovo podstrekavanje.

Demonstranti su izrazili prezir prema Pernaru, nazvavši ga problematičnom osobom koja traži pažnju provokativnim ponašanjem, ukazujući da nema sposobnost da mirno rješava situacije. Vrlo je vjerovatno da je suptilno mislila na mladog gospodina koji je nosio bijelu duksericu i držao ranije spomenuti transparent. “Gdje je dječak kojeg su uhapsili?” vikao je demonstrant. Pernar je izrazio razumijevanje za postupanje policije, priznajući da su morali imati valjane razloge za svoje odluke. Djevojka je ljutito pitala: “Koje? Koje?” pošto je izrazila svoje neodobravanje prema osobi kojoj se obraća.