U posljednjih nekoliko godina, pojava i širenje platformi za društveno umrežavanje promijenile su način na koji se povezujemo i dijelimo priče na globalnoj razini. Unutar ovog ogromnog niza narativa, jedna posebna priča je privukla pažnju i fascinirala bezbroj pojedinaca. Ova zadivljujuća priča vrti se oko nevjerovatnog dvojca, naglašavajući izvanrednu ljubavnu vezu koja je procvjetala između Iris Jones, živahne osmogodišnje bake, i znatno mlađeg egipatskog gospodina Muhammada Ibrahima.

Njihova zajednica ih je neosporno etablirala kao jedan od najneobičnijih i najnekonvencionalnijih parova na svijetu. Prethodnih godina Facebook je bio platforma društvenih medija za povezivanje s prijateljima i otkrivanje sličnih priča. Sa milionima korisnika koji svakodnevno postavljaju beskonačan tok kratkih video isječaka, platforma je postala središte za raznolik i zanimljiv sadržaj.

Usred ovog krajolika društvenih medija koji se neprestano razvija, pojavila se zadivljujuća priča koja je u početku našla svoje mjesto na Facebooku, ali je brzo stekla popularnost i na drugim platformama. Kako se priča širila poput požara, izazvala je priličnu pometnju među korisnicima koji su bili iznenađeni i zaintrigirani njenim nekonvencionalnim sadržajem koji izaziva razmišljanje. Prema raznim izvještajima, ljubavna priča odvila se između 37-godišnjeg Egipćanina i starije žene koja je osvojila mnoge.

Uprkos komplikacijama u vezi s viznim režimom koje su ga spriječile da otputuje da je upozna, odlučna baka je uzela stvari u svoje ruke i kupila kartu za Kairo, gdje su se konačno sreli licem u lice. Nakon brzog širenja njihove priče, Iris je upućen poziv britanskih medija da se pojavi kao gost na njihovoj cijenjenoj platformi. Iris čvrsto podržava uvjerenje da ljubav nadilazi sve granice, uključujući godine, i ističe činjenicu da su se ona i njen partner upustili u značajnu prepisku prije njihovog dugo očekivanog prvog susreta.