Poslednji teniski meč Ana Ivanović odigrala je na US Openu 2016. godine. Iako povremeno uzima reket u ruke iz čiste ljubavi prema tenisu, Ana Ivanović danas uživa u drugim ulogama. Kao majka troje dece, posvećena porodici, i kao preduzetnica sa svojim kozmetičkim brendom, živi ispunjen život. Međutim…Ana Ivanović na samom kraju godine oduševila divnim vestima, javnost u neverici: Moj san će se ostvariti!

Ovi dani su doneli uzbuđenje jer Ana Ivanović, zajedno sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, ponovo privlači pažnju u Nemačkoj, gde se smatraju jednim od najpopularnijih poznatih parova. Nedavno je uspela da zaustavi saobraćaj i na društvenim mrežama. Na svom Tviter nalogu napisala je: “To je više od sporta” i podelila dve fotografije na šljaci, podsećajući na teren na kojem je osvojila Rolan Garos pre 15 godina. Ove slike su dovoljne da intrigiraju brojne fanove, teniskih entuzijasta i celokupnu svetsku javnost. Da li se nekadašnja svetska broj jedan vraća tenisu?

Uskoro nakon toga, Ana je odgovorila na Tvit WTA organizacije koja je objavila imena prvih deset igračica: “Radujem se sezoni 2024”. Ova izjava je podstakla nagađanja da li to znači da će Ana Ivanović ponovno zaigrati profesionalni tenis naredne godine. Komentari na različitim jezicima su se nizali ispod Tvita, izražavajući radost i nestrpljenje povodom mogućeg povratka: “Da li je upravo potvrdila ono što mislimo?”, “Ana se vraća da osvoji još jedan Grend Slem”, “Moj san će se ostvariti”, “Daj Bože!”, “Šališ se?”, “Vrati se što pre!”, “Nedostaješ nam”… S obzirom na to da je nedavno proslavila 36. rođendan i da je uvek u dobroj kondiciji, povratak Ane Ivanović profesionalnom tenisu ne bi bio iznenađenje, posebno s obzirom na uspeh tenisera kao što je Novak Đoković koji je samo nekoliko meseci stariji.