Umjesto mirne mirovine nakon sjajnih sportskih karijera, Ana Ivanović i Bastijan Švajnštejger odlučili su se otisnuti na poduzetnički put. Koristeći svoj ugled i financijska sredstva, bračni par se okušao u uzgoju jabuka, području kojim je dugo vremena uspješno upravljao Miroslav Ivanović, cijenjeni otac slavne tenisačice.

Prije osam godina Miroslav je pronicljivo prepoznao ogroman potencijal i investirao u 100 hektara idiličnog zemljišta u Krčedinu. Ova slikovita lokacija postala je temelj za vrhunski voćnjak, koji se može pohvaliti raznolikim nizom sorti jabuka kao što su slatke zlatne i crvene delicije, Greny Smith, Gama, Fuji i Jonaprins. Ova mudra odluka pokazala se nevjerojatno unosnim pothvatom, koji je obitelji Ivanović osigurao održiv i trajan izvor prihoda. Trenutno su Ana i njezin suprug Bastijan s entuzijazmom udružili snage aktivno sudjelujući u planovima proširenja postojećeg voćnjaka. Njihova ambiciozna vizija uključuje uspostavu vrhunske tvornice za preradu jabuka, s budućim planovima za izgradnju hangara koji će olakšati izvoz njihovih izuzetnih proizvoda diljem Europe.

Svojim poslovnim pothvatom, par namjerava proizvoditi niz proizvoda na bazi jabuka, uključujući asortiman sokova od jabuka, dehidriranih jabuka, niz aromatičnih džemova i drugih slatkih poslastica, a sve dok ostaju ukorijenjeni u svom srpskom nasljeđu. Naglasak je stavljen na kvalitetu proizvoda, korištenje svježeg, neokaljanog i cjelovitog voća, bez ikakvih pesticida. Ana i Bastijan ulažu značajna ulaganja u strojeve koji će pojednostaviti napore poljoprivrednika i osoblja, uspostavljajući revolucionarno poduzeće koje ima obećanje da će postati istaknuti konkurent u voćarskoj industriji.

Ne samo da je par obišao voćnjak, već su se odvažili i na nove poslovne pothvate. Ana Ivanović, naša bivša prva tenisačica svijeta, odlučila je istražiti IT sektor te sada vodi vlastitu IT tvrtku. Uz vodstvo svog obrazovanog brata Miloša, stručnjaka za informacijske tehnologije, Ana je glatko prešla u poslovni svijet. Nadalje, Ana je kroz suradnju s raznim njemačkim brendovima već predstavila niz organske kozmetike. Ukratko, Ana Ivanović i Bastijan Švajnštejger ne samo da održavaju impresivnu sportsku ostavštinu, već i pokazuju svoju predanost inovacijama i dugoročnom poslovnom uspjehu kroz svoje uspješne poduzetničke pothvate.