Majka koja je napravila iznenadnu promenu srca i vratila se svom novorođenom sinu sa Daunovim sindromom tvrdi da ogromna suma novca prikupljena za dečaka nije imala uticaja na njenu odluku da se pomiri sa suprugom i prihvati dete nazad u svoj život.

 

 

 

 

Leo Forest, sin Semjuela Foresta rođenog na Kiviju i njegove supruge Ruzan Badaljan, došao je na svet u Jermeniji 21. januara. Međutim, nakon porođaja, Badaljan i njena porodica su odlučili da se odreknu bebe, odbijajući da ga vide i izražavajući negativne komentare.

Semjuel se angažovao u kampanji za prikupljanje novca kako bi doveo sina na Novi Zeland, gde su se svi troje sada vratili i nastavili da žive zajedno. Iako je kampanja započela sa ciljem od 60.000 dolara, na kraju je prikupljeno preko 500 hiljada dolara (462 hiljade evra), nakon što je priča postala svetski medijski hit.

 

 

 

 

Semjuel Forest je izrazio želju da zadrži dete, ali mu je supruga postavila ultimatum, rekavši mu: “Ako ga uzmeš, razvešćemo se!” Uprkos početnoj odluci majke da dete da u sirotište i izbegavanju njegovog kontakta, promenila je mišljenje nakon što je otac sakupio veliku sumu novca za njihov povratak u Novi Zeland. “U tom trenutku, to je bila jedina odluka za mene,” pravdala se kasnije majka.

 

 

 

 

Ruzan Badaljan je bila osuđivana širom sveta zbog svoje prvobitne odluke da se odrekne deteta. Međutim, nakon uspeha kampanje prikupljanja novca, vratila se Forestu i svojoj bebi, izjavivši da joj je nedostajalo dete. Istakla je da novac nije bitan i da pripada njenom sinu, a ne njoj. Semjuel Forest je naglasio da je novac prikupljen u poverenju za Lea i da sada više ne pristupa sredstvima pojedinačno.

Porodica se preselila na Novi Zeland, ali detalji o njihovom daljem kontaktu i sudbina prikupljenog novca ostaju nepoznati.

BONUS TEKST

Soda bikarbona, takođe poznata kao natrijum-hidrogenkarbonat ili natrijum-bikarbonat, je hemijsko jedinjenje čija je formula NaHCO3. To je beli kristalni prah koji se često koristi u mnogim domaćinstvima, medicinskim ustanovama, kozmetičkoj industriji i prehrambenoj industriji zbog svojih mnogobrojnih koristi.

Evo nekoliko važnih informacija o sodi bikarboni:

  1. Neutralizacija kiselosti: Soda bikarbona je poznata po svojoj sposobnosti da neutrališe kiseline. Kada se dodaje kiselim materijama, poput limunovog soka ili sirćeta, dolazi do reakcije koja stvara sol, vodu i ugljen-dioksid.
  2. Ublažavanje žgaravice i gorušice: Jedna od najčešćih primena sode bikarbone u medicini je kao lek za ublažavanje simptoma gorušice ili žgaravice. Kada se razblaži u vodi i popije, može pomoći u neutralizaciji viška želudačne kiseline.
  3. Čišćenje: Soda bikarbona je efikasno sredstvo za čišćenje različitih površina u domaćinstvu. Može se koristiti za čišćenje sudova, rerni, mikrotalasnih pećnica, sudopera, pločica, tepiha i još mnogo toga.
  4. Uklanjanje neprijatnih mirisa: Zahvaljujući svojim svojstvima apsorpcije, soda bikarbona je odličan neutralizator neprijatnih mirisa. Može se koristiti za neutralizaciju mirisa u frižideru, odeći, obući, tepisima i još mnogo toga.
  5. Kozmetičke primene: Soda bikarbona se često koristi u kozmetičkim proizvodima zbog svojih blagih abrazivnih svojstava. Može se koristiti kao piling za čišćenje kože ili kao sastojak u pastama za zube radi izbeljivanja zuba.
  6. Medicinske primene: Osim što se koristi za ublažavanje žgaravice, soda bikarbona se može primeniti i lokalno za umirenje iritirane kože ili za ublažavanje svraba. Takođe se koristi i u medicinskim postupcima kao deo terapije za određene zdravstvene probleme.
  7. Prehrambena industrija: Soda bikarbona se koristi kao sastojak u pekarskim proizvodima, kao što su peciva, kolači i peciva. Takođe se koristi kao sredstvo za kiseljenje i podizanje testa.

Soda bikarbona je široko dostupna i pristupačna supstanca koja ima raznovrsne primene u mnogim područjima života. Važno je koristiti je sa oprezom i u skladu sa uputstvima, posebno kada se koristi u medicinske svrhe.