Uobičajena je pojava naići na rasprave i debate na platformama društvenih medija i online portalima koje se fokusiraju na poznate ličnosti kao što su sportisti, glumci i pjevači. Međutim, prilično je obeshrabrujuće posmatrati nedostatak pažnje koji se posvećuje mnoštvu pisaca, kojih u našem društvu ima u izobilju. Čak i danas imamo ogroman broj talentovanih pisaca koji zaslužuju priznanje i poštovanje. Zanimljivo, ne samo da su ovi pisci omiljeni u široj javnosti, već zauzimaju posebno mjesto u srcima djece.

Međutim, pored uloge pisca i ljubaznog dede, Ršumović je duboko vezan za svoje rodno mesto, čudno selo koje zauzima posebno mesto u njegovom srcu. Iako je dosta vremena proveo u užurbanom Beogradu, koreni autora i dalje su čvrsto usađeni u njegovom selu. U stvari, on s ponosom izjavljuje da se još uvijek smatra najvažnijom figurom u selu. Tolika je njegova povezanost sa zavičajem da je čak izrazio želju da provede sumračne godine života u svom voljenom selu Ljubišu.

Ljubivoje Ršumović se, bez sumnje, ističe kao jedan od najizuzetnijih autora kada je u pitanju zarobljavanje dečjih srca. Njegova strast prema zanatu je bez premca, što je nesumnjivo doprinijelo njegovom ogromnom uspjehu. Ipak, njegova nepokolebljiva ljubav prema sopstvenoj deci je ono što ga zaista izdvaja.

On ide sve dalje da obasipa svoje unuke ljubavlju i kvalitetnim vremenom, njegujući svaki trenutak proveden s njima. Za njega to podrazumijeva bavljenje ležernim aktivnostima poput igranja šaha i jednostavno opuštanje u njihovom društvu. Tokom intervjua medijima, s ponosom je otkrio da je lično urezao slova “Lj” na obližnju stenu, naglašavajući njeno značajno značenje za njega. Nakon tragičnog gubitka roditelja, nesebično je donio odluku da porodičnu kuću ustupi svom bratu, umjesto toga da izgradi svoju vlastitu rezidenciju.