Rođen 1967. u Titogradu (sada poznatom kao Podgorica) u Crnoj Gori, Nenad Knežević, poznat po svom pseudonimu Knez, poznati je crnogorski tekstopisac i pop pjevač. Potječe iz glazbene loze, Nenad Knežević Knez debitirao je u glazbenom svijetu sa svojih nepunih šest godina osvojivši publiku i pobjedom na cijenjenom dječjem festivalu Naša radost u Podgorici.

  • Ovo izvanredno postignuće označilo je početak njegovog puta kao solista renomiranog dječjeg zbora Suncokrili. Tijekom srednjoškolskih godina Knez je udružio snage s gitaristom Leom Đokajem i osnovao njihov prvi bend Visoka Frekvencija. U tom razdoblju nastaju nezaboravne pjesme “Da l’ si ikada mene voljela” i “Kao magija”, koje će ga kasnije katapultirati u sferu zvijezda.

Nakon ovog uspjeha, Knez je osnovao Moon Band, glazbeni ansambl koji je nekoliko godina krasio pozornice crnogorskog primorja. Nakon toga postaje član Montenegro banda uz svog oca Milija Kneževića i druge talentirane crnogorske glazbenike, čime stječe neprocjenjivo koncertno iskustvo. Godine 1992. na glazbenom festivalu MECAM kreće u solo karijeru izvodeći zadivljujuću pjesmu “Have you ever loved me”. Nakon toga, zapažen uspjeh postiže izdavanjem debitantskog albuma “Kao Magija” samo dvije godine kasnije. Ovaj album ne samo da je stekao široko priznanje nego je Knezu donio i prestižna priznanja kao što su album godine i cijenjeni Oscar popularnosti, između ostalih.

Unatoč tome što je pjevačica inicirala razvod, princa je to duboko pogodilo. Nenad Knežević istaknuo je da je 17-godišnji brak s bivšom suprugom Ninom, koja je majka njihovih kćeri Andree i Ksenije, okončao jer je pokazala nemotiviranost. Čak i prije našeg rastanka, moja bivša supruga i ja imali smo stalne sukobe. Jedan od problema s kojim smo se suočili bio je njezin nedostatak interesa za bilo što osim naše djece. Princ je izrazio želju da je zaposli, ne motiviran novčanom dobiti, već kako bi joj pružio svrhu u životu.

Međutim, ona je odlučno odbila, držeći se osobnog uvjerenja da se ne bi trebala baviti bilo kakvim oblikom rada. U nastojanju da je podrži, princ je otišao toliko daleko da je otvorio butik u njeno ime. Ipak, njezina nepokolebljiva filozofija ostala je nepromijenjena, proširivši se na njezinu nevoljkost čak i kuhanju obroka kod kuće, što je princa navelo da preuzme i tu odgovornost. Zbog svoje odvažne naravi, željno sam prihvatio priliku da uz renomirane pojedince sudjelujem u trećem nastavku reality TV showa „Survivor. Mir i tišina koji prožimaju otok pružili su mi svježu perspektivu i omogućili introspekciju. Moj se um vratio u prvobitno stanje, kao da je vraćen na tvorničke postavke.

U tom sam razdoblju nedvosmisleno donio odluku o razvodu. Iako se možda čini nevjerojatnim, nakon 32 teška dana provedena u džungli, shvatila sam da je razdvojenost jedino rješenje za moje okolnosti, kako je izrazila pjevačica. Po dolasku s Filipina, supruzi je odmah predočio papire za razvod braka i brzo napustio prostor. Unatoč mojoj želji da prekinem vezu, težinu odluke bilo je teško podnijeti, što je izazvalo ogroman stres. Razvod je posebno teško pao mojim kćerima, unatoč njihovim godinama. Rastužila ih je činjenica da im se roditelji rastaju. Kako bih Ninu zaštitio od svake emocionalne boli, prošao sam s njom mnoga iskustva. U konačnici, rezultat je bio onakav kakav je trebao biti. Knez, koji je za “Hit” otvoreno priznao, nakon razvoda je započeo vezu s Tatjanom Tot, a zajedno su i danas.