Za one koji traže prirodno rješenje za njegu kože ili način da osvježe životni prostor, može poslužiti iznimno učinkovit recept koji uključuje klinčiće i dječje ulje. Proces pripreme je sljedeći: Za pripremu ove mješavine trebat će vam 100 ml alkohola (točnije 70% otopina koja se može kupiti u apoteci), kao i 20 komada klinčića i 4 žličice baby ulja. priprema: Za početak pomiješajte alkohol i klinčiće u kompaktnoj staklenoj posudi ili boci.

  • Ostavite smjesu da se namače najmanje 24 sata. Ovaj proces će izvući dragocjena eterična ulja iz klinčića i skladno ih pomiješati s alkoholom, što će rezultirati snažnim temeljem za daljnje miješanje. Nakon što su klinčići potopljeni u alkoholu, potrebno je odvojiti krutine od tekućine procjeđivanjem smjese. Zatim pomiješajte ulje za bebe, koje je na bazi alkohola i prožeto klinčićima, u svježu posudu.

Dodavanje dječjeg ulja ne samo da razrjeđuje snagu alkohola, već daje i umirujuća svojstva koja su vrlo korisna za kožu. Mješavina se može koristiti kao osvježavajući sprej za okoliš, ispuštajući ugodan miris, a istovremeno služi i kao repelent za insekte. Može se koristiti i za masažu problematičnih područja kože.

  • Klinčići imaju antibakterijska i protuupalna svojstva, što ih čini idealnim za ublažavanje manjih iritacija kože. Kako bi se održala ljekovitost smjese, preporučljivo ju je čuvati u staklenoj boci na hladnom i tamnom mjestu. Za osobe s osjetljivom kožom ključno je provesti test flasterom na maloj površini prije nanošenja bilo kojeg proizvoda kako bi se osiguralo da nema nuspojava.

BONUS TEKST: