Kolumna Nekad i sad izazvala je neviđen interes javnosti… I u današnje vrijeme, stupac služi kao podsjetnik na davna vremena, a istovremeno pruža pogled na izglede poznatih pojedinaca u djetinjstvu.

  • Godine 1995. u gradu Somboru započelo je putovanje mladića uhvaćenog na fotografiji. U to je vrijeme bio punašno dijete iz lokalne zajednice koje je posjedovalo ne samo duboku strast, već i neospornu sklonost prema košarci. U njegovoj obitelji majka mu radi kao medicinska sestra dok mu je otac specijaliziran za poljoprivredu.

Osim toga, ima dva starija brata, Strahinju i Nemanju, koji su također aktivno uključeni u svijet košarke u Sjedinjenim Državama. Nažalost, njegova težnja iz djetinjstva da nastavi karijeru džokeja osujećena je zbog viška kilograma. Umjesto toga, posvetio se treniranju karatea i juda, dok se na satu tjelesnog odgoja borio s izazovima gimnastike i sklekova. Do prije nekoliko godina nosio sam višak kilograma na tijelu.

  • Voljela sam uživati ​​u svim vrstama hrane i nikad nisam odbijala nijedan kulinarski užitak. Moj apetit nije poznavao granice dok sam uživao u svemu, od slatkih kolača do bogatih variva, pa čak i u krepkim juhama s dodatkom masnoće. Prije svake utakmice priuštim si zabranjenu poslasticu, bila to kriška pizze ili šaka kokica. To je uvijek nešto divno nezdravo, kao što je otkriveno u zadivljujućem dokumentarcu.

Pod utjecajem očeva poticaja krenuo je trenirati košarku. Njegov početni mentor u sportu bio je Gradimir Marković, a zapažen razvoj doživio je pod vodstvom Dejana Milojevića, bivšeg reprezentativca i sadašnjeg trenera Mega Leksa. Igrajući za Denver Nuggets, naš vrhunski košarkaš trenutno zauzima centarsku poziciju.

  • Prema izvješćima iz međunarodnih izvora, postoji mogućnost da bi mogao ući u povijest tako što će biti prvi igrač ikada koji je osigurao super maksimalni ugovor vrijedan otprilike 400 milijuna dolara. U slobodno vrijeme prepušta se gledanju crtića, posebice serije “Prijatelji”, slušanju milozvučnih pjesama Đorđa Balaševića, a svoju ljubav prema životinjama pokazuje i kao privrženi vlasnik psa svojoj voljenoj družici Bubici.

U listopadu 2020. proslavio je vrhunac svoje ljubavne priče vjenčanjem s dugogodišnjom djevojkom Natalijom, a njihova neosporna ljubav rodila je zanosnu kćerkicu Ognjenu. Dakako, opće je poznato da je pojedinac u našem segmentu “Nekad i sad” nitko drugi do Nikola Jokić, proslavljeni košarkaš.

  • Rođen 19. veljače 1995. u Somboru u Srbiji, Jokić se etablirao kao vrlo vješt centar suvremene košarke. Njegove iznimne sposobnosti, karakterizirane neusporedivom košarkaškom oštroumnošću, preciznim šutiranjem, izvanrednom igrom nakon igre i iznimnim dodavanjima, pozicionirale su ga kao jednog od najraznovrsnijih igrača u cijeloj ligi. Jokićev košarkaški put započeo je u omladinskom pogonu KK Vojvodina, ali je ubrzo prešao u KK Mega Leks, gdje je brusio svoje vještine i postao profesionalac.

Bilo je očito da je njegov talent bio izniman, što je dovelo do toga da su ga Denver Nuggetsi odabrali kao 41. na NBA draftu 2014. godine. Od trenutka kada je kročio na NBA parket, Jokić je pokazao svoj neizmjerni talent. Dok je njegova debitantska sezona 2015.-2016. bila hvalevrijedna, tek se u godinama koje su uslijedile doista pojavio kao sila na koju se mora računati.

  • Igrajući za Denver Nuggetse, Jokić se uspostavio kao dominantna prisutnost u ligi, naposljetku je zaradio željeno priznanje MVP-a u sezoni 2020.-21., te dobio više izbora u NBA All-Star momčad. Prepoznat po svom skromnom i utemeljenom ponašanju, Jokić izvan terena zadržava skroman i nepretenciozan stav.

Porijeklom iz Sombora, rodnog mjesta i odrastanja, održava jake veze sa svojom obitelji i rodnim gradom, često se vraćajući u pauzama od svojih NBA napora. Kad nije na košarkaškom terenu, Jokić se aktivno bavi humanitarnim radom, posebice u rodnom Somboru. Rođen 19. veljače 1995. u sjevernosrpskom gradu Somboru, Nikola Jokić doživio je formativne godine uz svoja dva starija brata, Nemanju i Strahinju.