Posle ubedljivog trijumfa nad Benom Šeltonom od 3:0, srpska teniska senzacija Novak Đoković uspešno se plasirao u finale renomiranog US Opena. Sa impresivnim rezultatom 6-3, 6-2, 7-6, Đoković sada željno iščekuje okršaj protiv Danila Medvedeva, u nadi da će osigurati svoju 24. Grend slem titulu i četvrti Kup Njujorka.

Iščekivanje raste jer se naširoko očekuje da će predstojeći finalni meč predstavljati veći izazov za Đokovića, prvenstveno zbog očekivane ogromne podrške publike, što je u velikoj suprotnosti sa njegovim susretom sa Sheltonom. U tom prethodnom meču, gledaoci su bili razdragani, izražavajući oduševljenje navijanjem za Đokovićeve greške. Uz burnu atmosferu, Shelton je pokazao nesportsko ponašanje, povremeno je slavio manje poene kao da je trijumfovao u cijelom setu.

Uprkos okolnostima, Đoković je zadržao prisebno držanje i izašao kao pobednik nad svojim protivnikom, pokazujući veliko poštovanje. Njegovo ponašanje tokom utakmice privuklo je pažnju javnosti, što je izazvalo pitanja o njegovom “prekidanju” gesta prema Sheltonu i njegovim navijačima tokom kasnije konferencije za novinare. Ne pokazujući bilo kakve uočljive emocije, Nole je odgovorio izjavom da je jednostavno toliko uživao u slavlju svog saigrača da je odlučio da ga oponaša. Međutim, ispod površine, sjećanje na vlastiti nastup pred njujorškom gomilom kao da je ublažilo osmijeh na njegovom licu.

U nedavno obavljenom intervjuu, srpski teniser je izrazio težnju da postane najstariji šampion u istoriji US Opena trijumfom nad Danilom Medvedevom u finalu i time učvrstio svoje mesto u analima sporta. Predstojeći meč za mene predstavlja značajan izazov, ne samo zbog teške konkurencije sa kojom ću se suočiti, već i zbog toga što sam prethodno doživio poraz od jednog od svoja dva protivnika u finalu Grand Slam turnira. Ipak, potpuno sam svjestan važnosti ovog meča i siguran sam u svoju odličnu fizičku kondiciju, kao i u ogromne sposobnosti svojih protivnika.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here