Kada sam napunio 18 godina, započeo sam karijeru frizera na kruzeru. Kako je vrijeme odmicalo, prešao sam u ulogu menadžera banje nakon što sam prošao opsežnu obuku u Majamiju. Posvetio sam deceniju svog života radu na brodu i za to vreme sam uspeo da zaradim dovoljno novca da u potpunosti otplatim stan za samo 18 meseci.

Dana Šćepović, koja je i menadžer za zapošljavanje i ambasador cijenjene “London Wellness Academy”, objašnjava da plate brodskih radnika mogu jako varirati, od 800 do nevjerovatnih 15.000 dolara. U protekloj deceniji imao sam privilegiju da regrutujem talentovane pojedince sa Balkana i raznih drugih međunarodnih regiona u ime naše kompanije.

Prvog dana na brodu, imao sam priliku da prisustvujem treninzima u živahnom gradu Londonu, što je samo podstaklo moje uzbuđenje dok sam se spremao da krenem na svoje prvo putovanje kruzerom Carnival Destiny, polazeći iz očaravajuće prestonice Portoriko, San Huan. Dok se osvrnem na taj trenutak, mogu živo zamisliti 18-godišnju djevojku kako stoji na doku i sa strahopoštovanjem gleda u prizor veličanstvenog i kolosalnog karnevalskog broda. Osjećao se gotovo kao san, tako nadrealno i neodoljivo.

Čvrsto stežući pasoš u jednoj ruci i noseći mali kofer u drugoj, držao sam u sebi mješavinu nada, snova i očekivanja za ono što me čeka u budućnosti. Izrazito se sjećam i Šćepovića, imena koje budi sjećanja na Dily, Britanku sa brzim načinom govora i akcentom koji me je podsjetio na likove koje sam slušao u filmovima kad sam bio dijete. Iako su njene riječi bile pomalo promrmljane, ostavile su trag u mom umu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here