Prošlo je 18 godina otkako je poznata romska muzičarka Vida Pavlović otišla sa ovog sveta. Tokom svoje sjajne karijere, Vida je doživjela ne samo nevjerovatne trijumfe već i mnoštvo ličnih izazova i poteškoća.

Među njima su bili njeni nesretni susreti sa neuspelim brakovima i srceparajuća stvarnost nemogućnosti začeća dece, tema o kojoj je otvoreno razgovarala. U potrazi za utjehom i oslobađanjem od svojih emocionalnih previranja, Vida je pronašla utjehu u zagrljaju alkohola, nesvjesna razornih posljedica koje će ovaj izbor donijeti. Nažalost, njeno snažno oslanjanje na ovu opojnu supstancu na kraju se odrazilo na njeno dobrobit, što je dovelo do postepenog pada njenog zdravlja i na kraju kulminiralo njenom preranom smrću u 60. godini života.

Opšte je poznato da je romski muzičar sahranjen u Futogu, a nedavno je posećeno i Vidin poslednji stan na beogradskom Voždovcu. U 2019. godini ovo prebivalište je steklo na glasu zbog teške pojave – ubistva koje se dogodilo usred skupa njegovih stanara koji su se opijali alkoholnim pićima. Nakon ovog tragičnog događaja, imovina se uplela u pravni spor između zakonitih nasljednika, što je dovelo do njenog postepenog propadanja i konačnog napuštanja na duži vremenski period. Kako je vrijeme odmicalo, u Vidinoj kući počelo se odvijati nešto neobično.

Postepeno je evoluirao u živo središte za okupljanja i nastupe, privlačeći brojne renomirane muzičare iz svih sfera života. Ova neočekivana transformacija pretvorila je nekada običnu Vidinu kuću u cijenjeno mjesto gdje su skladne melodije i zadivljujući nastupi ovih talentiranih umjetnika ispunili zrak ostavljajući neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali sreću da im prisustvuju. U prošlosti su kružile rasprostranjene glasine o ukletoj prirodi kuće. Međutim, čini se da su te glasine konačno raspršene i prekinute.