Naida Bešlagić, poznata pjevačica koja se proslavila sudjelovanjem u glazbenom natjecanju Zvezde Granda, otvoreno je ispričala svoju hrabru borbu protiv raka. Nakon što joj je dijagnosticiran rak jajnika, hrabro je podijelila svoje putovanje kroz razne platforme. U svojoj početnoj objavi hrabro je objavila fotografiju na kojoj je bez kose i tako rasvijetlila detalje svoje bitke.

  • Naglasila je da je njezina svrha pružiti podršku i smjernice onima koji se suočavaju sa sličnim okolnostima. Osvrćući se na svoju prvu kemoterapiju, ispričala je zbunjenost i strah koje je doživjela pred nepoznatim. Unatoč nastojanjima da spriječi ispadanje kose hladnom kapom, uređajem koji je nabavila od prijatelja u Americi, nažalost nije dao željene rezultate. Međutim, naišla je na račune na TikToku gdje su žene tvrdile da su uspjele s ovom metodom.

Uz svoje riječi podijelila je još jednu fotografiju snimljenu sedamnaesti dan nakon prve kemoterapije. Nevjerojatno, te se večeri odvažila sa svojim prijateljicama, skrivajući svoju dijagnozu raka i liječenje koje je u tijeku od onih oko sebe. Nakon što je izdržala 18 dana kemoterapije, primijetila je nenormalan gubitak kose. Preplavljena emocijama, suočila se s izazovnom odlukom: prigrliti neizbježno i potpuno obrijati glavu.Svaka žena koja prođe ovo putovanje zna da je najteže biti bez kose.

  • Naida je rječito izrazila taj osjećaj i zaključila svoje misli. “Ovo je moja peta runda kemoterapije i u mislima si stalno govorim da je preostala samo još jedna. Čak i prije početka petog ciklusa počinju mi ​​ispadati obrve i trepavice, ali srećom, danas postoje dostupni lijekovi .. Ispunjena sam zahvalnošću jer se, unatoč svemu, još uvijek osjećam dobro”, zaključila je.

 

BONUS TEKST:

U NASTAVKU ZANIMLJIVOSTI….

Zamislite fibrome maternice kao neočekivane propalice na proslavi postojanja žene. Dolaze nenajavljeno i neprimjetno, ali oslobađaju bujicu neugodnih simptoma. Ovi minijaturni pratitelji nastanjuju se unutar maternice, u početku bezopasni, ali se postupno pretvaraju u sve dosadnije uljeze. Slično dolasku dugogodišnjih poznanika, miomi imaju tendenciju biti posve bezopasni za određene osobe. Moguće je da neke žene ostanu nesvjesne njihove prisutnosti sve dok se ne identificiraju kao nepravilnosti tijekom rutinskog ultrazvuka.

Međutim, za druge se ove nekancerogene izrasline pretvaraju u uzrok nelagode i agonije. Zamislite spektakl koji se odvija unutar granica arene maternice – fibroidi, slični nepristojnim lakrdijašima, vesele se svojom netaknutom pozornicom, sijući kaos za sobom. U nekim slučajevima ovi vragolasti izvođači izazivaju prekomjerno menstrualno krvarenje, pretvarajući intimne susrete u bitke za prevlast. U međuvremenu, za druge, oni vrše pritisak na susjedne organe, izazivajući tjeskobu i nelagodu, kao da sudjeluju u neželjenoj proizvodnji unutar granica tijela.

Međutim, kao i svaka kazališna produkcija, postoji aspekt koji više uzdiže. Unutar ove priče, liječnici se pojavljuju kao protagonisti, nudeći niz terapeutskih mogućnosti za osnaživanje žena i vraćanje slobode odlučivanja u njihove živote. Bilo da se radi o primjeni lijekova koji ublažavaju simptome ili provedbi kirurških intervencija koje uklanjaju temeljni uzrok, svaka žena kreće na svoje jedinstveno putovanje prema oporavku. U konačnici, fibroidi maternice mogu se usporediti s nepoželjnim posjetiteljima koji mogu upasti u život žene, no uz odgovarajuću njegu i podršku mogu se odbaciti, dopuštajući spokoju i miru da prevladaju u njezinom srcu.