Zorica Brunclik, pevačica prepoznatljiva po svojoj karakterističnoj roze kosi, iznenadila je svoje obožavaoce na društvenoj mreži Fejsbuk kada je podelila fotografiju na kojoj nosi dugu talasastu plavu periku. Ova neočekivana promena izgleda potpuno je iznenadila sve, s obzirom na to da je diva narodne muzike decenijama poznata po svojoj prepoznatljivoj ružičastoj boji kose. Još od 1993. godine, Zorica se opredelila za ovu upadljivu nijansu, stvarajući pravi bum na estradi. Njena roze kosa postala je njen zaštitni znak, a farbanje kose traje satima, nekoliko puta godišnje, već više od trideset godina.

“Šest sati farbanja, i to već trideset i kusur godina. Ne dođe mi trenutak kada kažem ‘neću više da se farbam'”, otkrila je Zorica ranije, objašnjavajući posvećenost svojoj karakterističnoj boji kose. “Najzanimljivija situacija je leti. Uvek nosim maramu jer ova boja nije farba, već preliv. Dan nakon koncerta na Tašmajdanu, gde god bude direktna svetlost, boja se skida. Ostaje trag kao da nisam farbana. Taj deo kose se vraća u plavu boju. Zato stalno nosim maramu tokom leta”, dodala je.

  • Međutim, nedavno je Zorica objavila fotografiju na kojoj nosi plavu periku, što je izazvalo različite reakcije među njenim fanovima. Dok su neki izrazili divljenje novom izgledu, drugi su bili zbunjeni i razočarani. Ipak, pevačica je brzo razjasnila situaciju, ističući da se nije trajno obojila, već da je reč o perici.

“Ni jednog trenutka nije bilo reči o tome da sam se zaista ofarbala. Pitala sam vas kako vam se dopada. Vidim da su mišljenja podeljena. Naravno, u pitanju je perika! Žao mi je ako su neki od vas bili razočarani, ali ja ostajem dosledna svojoj boji i nikada je ne bih menjala”, napisala je Zorica ispod fotografije, jasno stavljajući do znanja da ostaje vernosti svojoj prepoznatljivoj roze kosi.

BONUS TEKST

Rođena 29. jula 1955. godine u selu Đakovici u tadašnjoj SR Srbiji, Zorica Brunclik je srpska pevačica narodne muzike koja je postala ikona jugoslovenske i srpske estrade. Njeni roditelji su bili poreklom iz Crne Gore, a Zorica je odrasla u muzičkoj porodici, gde je već od malih nogu bila izložena muzici.

Zorica je svoju muzičku karijeru započela još kao tinejdžerka, a prve korake u svetu muzike napravila je kao članica hora Radio Prištine. Brzo je pokazala izuzetan talenat i ubrzo je započela profesionalnu karijeru kao solo pevačica. Njena autentična interpretacija narodnih pesama brzo je osvojila srca publike širom bivše Jugoslavije.

Njena prva zapažena numera bila je pesma “Ne daj da nas rastave”, koja je postala veliki hit i obeležila početak njene uspešne karijere. Tokom godina, Zorica je izdala brojne albume i singlove, a njene pesme su postale neizostavan deo narodne muzičke scene.

Jedna od njenih najpoznatijih pesama je “Kafana je moja sudbina”, koja je postala himna mnogih ljubitelja narodne muzike. Zorica je kroz svoju karijeru sarađivala sa mnogim poznatim muzičarima i pevačima, a njena izuzetna interpretacija i emotivnost u izvođenju pesama osvojili su brojne nagrade i priznanja.

Pored uspešne muzičke karijere, Zorica Brunclik je takođe poznata i po svom prepoznatljivom stilu. Godinama je nosila karakterističnu roze boju kose, koja je postala njen zaštitni znak i doprinela njenom prepoznatljivom izgledu.

Van muzičke scene, Zorica je poznata i po svom humanitarnom radu i angažmanu u brojnim humanitarnim akcijama. Njena popularnost i uticaj na javnost koristi se kako bi se podržale različite humanitarne inicijative i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zorica Brunclik je ostavila neizbrisiv trag u svetu narodne muzike i postala jedna od najcenjenijih i najomiljenijih pevačica na prostorima bivše Jugoslavije. Njena strast prema muzici, autentičnost i posvećenost publici čine je istinskom legendom narodne muzike.