U određenom vremenskom periodu Jovanka Broz je iskusila značajan nedostatak komunikacije sa svojom biološkom sestrom Nadom Budisavljević. Ovo otuđenje bilo je direktna posljedica prerane smrti njihovih roditelja, što je tragično rezultiralo razdvajanjem Nade i njihove druge sestre Zore i veći dio svog života proveli u raznim internatima, sirotištu i domovima.

Nakon uspešnog završetka studija engleskog, italijanskog i književnosti, Nada je krenula na profesionalni put bibliotekara pod Titovim vođstvom i nadzorom. Nadalje, bilo je od najveće važnosti da se održi apsolutna tajnost u vezi s događajima koji su se odvijali unutar kuće. Priča se da su uspostavljeni posebni uslovi, sporazumi ili paktovi, koji su nalagali da Tito i Jovankini funkcioneri ne saopštavaju detalje o svom privatnom životu. Oni koji su prihvatili ove uslove morali su da potpišu ugovor u tom smislu. Vrijedi napomenuti da od mene nikada nije traženo da potpišem takav ugovor niti sam ga ikada potpisao.

Ipak, proveo sam dosta vremena sa Titom i Jovankom, stekao uvid u njihov unutrašnji rad. Postoje neke stvari o kojima ne treba otvoreno razgovarati i ja sam to shvatila”, otkrila je Nada. U 2015. godini objavljivanje knjige “Nada Budisavljević: Moja sestra Jovanka Broz” na prvi pogled može izgledati kao jednostavan naslov, ali ponudila dragocena otkrića o životu Maršala Tita i njegovog partnera, a Nada je rasvetlila činjenicu da je Jovanka bila posvećena i cenjena Titova službenica, na veliki ponos svih onih koji su imali privilegiju da je poznaju.

Međutim, prema našim saznanjima, nije bilo naznaka bilo kakve potencijalne romantične veze između Jovanke i Tita. Jovanka je bila izuzetna žena koja nikada nije razgovarala o svom privatnom životu, uključujući bilo kakve potencijalne romantične veze.