U suvremenom modnom krajoliku, tajice su postale izuzetno popularan komad odjeće među ženama, često predstavljajući prvi izbor kada je u pitanju odabir odjeće. Ove udobne i svestrane hlače pružaju lagano i prikladno rješenje koje se lako kombinira s različitim odjevnim komadima. Unatoč njihovoj širokoj upotrebi, neki pojedinci se suočavaju s izazovima stiliziranja, što rezultira iskrenim fotografijama zabeleženim od strane iznenađenih promatrača.

Važno je napomenuti da tajice možda nisu najprikladniji izbor za svaki tip tijela, što se jasno vidi u nekim od fotografija gdje su djevojke odabrale opcije koje nisu uvijek laskave. Unatoč tome, tajice su postale neizostavan komad odjeće u ormaru svake žene, sa značajnom modnom poviješću i dugotrajnom popularnošću.

Originalno, tajice su bile sastavljene od dva odvojena pokrivala za noge, no u modernom kontekstu, pojam se odnosi na hlače koje se protežu od struka do gležnjeva. Mogu se pohvaliti različitim varijacijama, uključujući one s elastičnim trakama na dnu ili modele koji prekrivaju cijelo stopalo. Također postoje kraće verzije, poput tajica dužine 7/8 i 3/4, poznate kao kapri tajice.

Tajice su izrađene od rastezljivih materijala poput spandexa, najlona, pamuka i poliestera. Osim toga, koriste se i alternativni materijali poput vune, svile, kože ili lateksa. Njihova udobnost i prilagodljivost čine ih popularnim izborom za različite fizičke aktivnosti poput gimnastike, aerobika i trčanja. Osim toga, žene ih često odabiru i za svakodnevne kombinacije, bilo da ih nose same, uz suknje ili pod dugim tunikama.

Tijekom povijesti, tajice su imale funkcionalnu svrhu, pružajući toplinu i zaštitu nogama. U renesansi su ih muškarci nosili kao pletene nogavice, dok su Indijanci koristili tajice od jelenje kože. Kauboji su se oslonili na tajice od jelenje kože kako bi se zaštitili od nelagode tijekom jahanja i potencijalnih napada životinja.

U modnom svijetu, tajice su postale pravi trend u 1960-ima, a dizajnerica Patricija Field značajno je doprinijela popularizaciji modernih tajica za žene tijekom kasnih 1970-ih. Danas se tajice mogu vidjeti u raznim bojama, uz različite ukrase, prilagođene različitim prigodama i stilovima odijevanja.