Pevačica Viki Miljković i njen suprug, Dragan Tašković Taške, aktivno koriste društvene mreže kako bi svojim pratiocima redovno izvještavali o svojim aktivnostima. Nedavno je na svjetlost dana dospio video snimak koji prikazuje pravu dramu kroz koju su prošli. Naime, Viki Miljković i Dragan Tašković Taške su se našli u nezavidnoj situaciji kada je njihov automobil ostao bez goriva i prisiljeni su bili stati nasred autoputa. Snimak koji su objavili na društvenim mrežama prikazuje par kako se snalazi u datoj situaciji, dok su se susretali sa neočekivanim izazovima.

  • Najveći problem se pojavio jer su se našli usred pustinje, a najbliža benzinska pumpa bila je udaljena čak 45 minuta vožnje. Viki je ostala u vozilu dok je Taške, hrabro i s osmijehom na licu, krenuo pješice do pumpe kako bi donio gorivo.

“Nažalost, ostali smo bez goriva nasred autoputa. Pogledajte gdje smo završili”, rekao je Taške dok je koračao prema pumpi. Dodao je i kroz smijeh: “Ponekad je važno napuniti rezervoar gorivom prije nego što sjednete za upravljač.”

  • Tokom ove nevolje, par je naišao na ljubaznog gospodina iz Niša koji im je pritekao u pomoć. Viki se posebno razveselila što je njenoj zemljakinji priskočio u pomoć sugrađanin. Srećom, situacija se završila bez većih problema, a Viki i Taške su se nakon toga opustili i popričali s ljudima koji su im pritekli u pomoć, sjedeći uz piće i uživajući u prijateljskom razgovoru.

Inače, veza između Viki Miljković i Dragana Taškovića Taškea dugo je bila tajna za javnost. Taške je već imao brak iza sebe, ali nakon 11 godina od razvoda odlučio se za brak sa poznatom pjevačicom. Vjenčali su se 2007. godine i imaju sina Andreja, a slove za jedan od najharmoničnijih parova na javnoj sceni.

  • Viki Miljković, rođena kao Violeta Miljković 18. januara 1974. godine u Nišu, SFRJ, je popularna srpska pjevačica narodne muzike koja je postala prepoznatljiva po svojoj snažnoj vokalnoj interpretaciji i energičnom nastupu na sceni. Karijeru je započela ranih 90-ih godina kao tinejdžerka, nastupajući po lokalnim klubovima u Nišu. Njen talenat i šarm brzo su privukli pažnju publike, a prvi album, “Srce nikad ne laže”, objavljen je 1993. godine. Ovaj album nije samo označio početak njene muzičke karijere, već je i postavio temelje za njen uspon ka slavi.

Njena autentična interpretacija narodne muzike, kombinovana sa modernim aranžmanima, osvojila je srca mnogih širom Balkana. Hitovi poput “Mahi, mahi”, “Taki, taki”, “Ciki, ciki”, i mnogi drugi, postali su himne generacija. Viki je poznata i po tome što je hrabro isticala svoj stav i otvoreno govorila o ženskim pravima i problemima koji se tiču žena u društvu. Njena energija i samopouzdanje na sceni, uz podršku vjernih obožavatelja, doprinijeli su njenom statusu ikone narodne muzike.

Pored uspješne solo karijere, Viki je poznata i po saradnji sa drugim poznatim pjevačima, a njen duet sa Halidom Bešlićem, “Čujem da dolaziš u grad”, postao je neizostavan dio narodne muzičke scene. Van muzičke arene, Viki je također aktivna na društvenim mrežama gdje redovno komunicira sa svojim obožavateljima i dijeli dijelove svog privatnog života. Osim toga, posvećena je humanitarnom radu i podržava brojne akcije koje pomažu ljudima u potrebi.

Ukratko, Viki Miljković nije samo poznata pjevačica, već i simbol snage, samopouzdanja i ženske emancipacije na Balkanu. Njena muzika i prisustvo na sceni ostavljaju neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i zabavnoj industriji.