Ksenija Knežević je pjevačica i tekstopisac koja je postala popularna zbog svojih glazbenih postignuća i zaista jedinstvene osobnosti. Rođena je 1990. godine u Podgorici, Crna Gora. Iako mlada glazbenica, već je uspjela steći veliku bazu obožavatelja a svoju glazbenu karijeru započela kao mlada djevojka koja je mala veliki interes za glazbu, što su roditelji podržavali u svakom smislu. 

Nakon prvih koraka na domaćoj glazbenoj sceni, Ksenijina popularnost je sve više rasla jer je bila sve više prepoznata u javnosti. To se posebno odnosilo na njeno predstavljanje Crne Gore na Eurosongu 2015. godine. Otpjevala je pjesmu “Adio” koja je dobila pozitivne kritike i povećala joj popularnost diljem Europe. Nakon Eurosonga Ksenija se nastavila baviti solo karijerom. Njene glazbene preferencije često spajaju različite žanrove kao što su pop, rock i elektronska glazba, uz to, ima snažne vokalne i emotivne sposobnosti koje je čine jednom od najznačajnijih figura na crnogorskoj glazbenoj sceni.

Osim humanitarnog rada, Ksenija Knežević poznata je i po svojim sportskim uspjesima. Sudjelovala je u raznim dobrotvornim inicijativama i akcijama usmjerenim na poboljšanje kvalitete života ugroženih. Njezina postignuća i predanost poslu čine je ne samo izuzetnom glazbenicom, već i poznatom javnom osobom u državi Crnoj Gori. Ksenija Knežević nastavlja promovirati svoju karijeru i imati ulogu u glazbenom krajoliku svoje nacije i šire. Nakon nekoliko godina raspad popularnog benda “Uragan” doveo je do toga da Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević krenu u solo projekte. Nakon toga Ksenija se odrekla medija i malo vremena posvetila društvenim mrežama. Njezino prisustvo na tim platformama prvenstveno je bilo ograničeno na dijeljenje fotografija povezanih s njezinim poslom, a povremeno bi podijelila i fotografiju s partnerom.

Posljednjih osam godina Ksenija je u partnerskoj vezi s Nikolom Todorovićem, no njih dvoje javnosti uglavnom nisu poznati zbog njihovog malog zajedničkog pojavljivanja u javnosti. Međutim, mnogi pojedinci na web stranicama društvenih mreža izrazili su svoju radost zbog njihove veze, komentirajući da se čini da je iznimno privržena i sretna. Drugi su iskazali interes za datum njihovog vjenčanja, koje još uvijek nije bilo. Ksenija je više puta priznala da su ona i njen partner započeli zajednički život.

Unatoč trvenjima koja su imali u jednom razdoblju, Ksenija i Nikola su si oprostili, a Nikolina navodna veza s glumcem Pavlom Mensurom nikada nije potvrđena niti demantirana. Sada uživaju u mirnoj vezi, bez ikakvih problema, a još se ne zna hoće li uskoro ući u brak. Ono što je sigurno, Ksenija će svojim poklonicima pričati o značajnim događajima iz svoje karijere. Osim toga, Ksenija se posvetila solo karijeri te nastavila razvijati svoju glazbenu reputaciju i identitet. Njezini glazbeni poduhvati i dalje intrigiraju publiku, a njezine audicije ostavile su značajan trag na njih. Svojim glazbenim radom Ksenija nastoji istražiti nove glazbene tradicije i metode te se glazbom izražavati s određenim stupnjem autentičnosti.

S druge strane, Ksenija nije odustala od svog humanitarnog angažmana, te je i danas uključena u razne dobrotvorne inicijative i projekte. Njezin doprinos društvu izvan glazbene zajednice dolazi do izražaja kroz sudjelovanje u brojnim humanitarnim inicijativama. U konačnici, Ksenija Knežević nije samo talentirana glazbenica, već i osoba koja svojom glazbom i sudjelovanjem inspirira i pozitivno utječe na svoje pratitelje i širu zajednicu. Njezin put u solo glazbi, kao i njezin osobni život, prati se s zanimanjem. Njezine buduće projekte s nestrpljenjem iščekuju i obožavatelji i javnost.