Vođen dubokom naklonošću prema Mileni, svojoj životnoj saputnici, Junus Emre, turski mladić, doneo je životnu odluku da se preseli u Srbiju. Sa nepunih 24 godine, Yunus se oprostio od svog rodnog Istanbula i krenuo na putovanje u živahni grad Beograd, željno iščekujući radosni ponovni susret sa svojom voljenom Milenom.

Njihovi putevi su se u početku ukrstili u slikovitom gradu Alanji, koji se nalazi u Turskoj, usred izazovnih vremena globalne pandemije koja je zahvatila 2020. Junus je u intervjuu za magazin Stil otkrio da je odluku da napusti Istanbul i preseli se u Beograd doneo vođen snažnom silom ljubavi. Uprkos tome što je protekla čitava godina, Yunus je i dalje nepokolebljiv u svom uverenju da je preseljenje u Srbiju zaista bio ispravan tok akcije. Zapanjujući napredak koji su on i njegova supruga postigli u tako kratkom vremenskom periodu od njihovog dolaska ostavlja ih oboje zaprepaštenim.

Sa društvenog stanovišta, bili su toplo prihvaćeni od samog početka svog putovanja. Iako je bilo potrebno neko vrijeme za uspostavljanje novih veza i poznanstava, Yunus sada može sa sigurnošću izjaviti da potpuno uživa u druženju sa ovim novootkrivenim drugovima. Štaviše, prisustvo drugih iseljenika koji izgledaju zadovoljni u svojim okolnostima dodatno doprinosi Yunusovoj sveukupnoj sreći.

Yunus sa potpunom sigurnošću tvrdi da je njihova odluka da se nasele u Srbiji bila nesumnjivo ispravna. Uprkos određenim kulturološkim sličnostima, Yunus je bio zatečen suprotnim perspektivama o konzumiranju alkohola između Srbije i zemlje njegovog porekla. Dok se pije u posebnim prilikama ili na svadbama u Srbiji smatra prihvatljivim, u njegovoj domovini se to smatra neprihvatljivim.