Goca Lazarević poznata je srpska folk pjevačica.Rođena 29. srpnja 1953. u Beogradu, Srbija, Prepoznata kao značajna i utjecajna osoba na području narodne glazbe u bivšoj Jugoslaviji, smatra se jednom od njezinih najistaknutijih interpreta. Od malih nogu krenula je na svoj glazbeni put, a prve korake u središtu pozornosti napravila je kao dio renomiranog ansambla “Kolibri”.

 

  • Kroz to iskustvo prvi put je okusila slast popularnosti. Međutim, kao solo umjetnica doista se vinula do vrhova slave i stekla opće priznanje. Tijekom svoje karijere, Goca Lazarević je proizvela opsežnu kolekciju albuma i singlova, ostavljajući neizbrisiv trag u krajoliku srpske narodne glazbe.Njezine pjesme koje su osvojile vrhove ljestvica postale su bitna komponenta popisa pjesama koje njeguju bezbrojni entuzijasti ovog žanra. Među njezinim zapaženim skladbama su “Sve žene me okružuju”, “Slatkoća jabuka”, “Melodije flaute i violine”, “Ruža ruža”, “Intimni susret” i brojne druge zadivljujuće melodije. Goca je stekla reputaciju svojim zadivljujućim izvođenjem i iskrenim izvođenjem pjesama, što ju je zavoljelo među vjernim obožavateljima. Njezina izvorna interpretacija i jedinstveni vokalni stil učvrstili su njezin status ugledne i cijenjene umjetnice.

Goca Lazarević, osim svoje uspješne glazbene profesije, otisnula se i u sfere televizije. Ne samo da je krasila pozornicu kao gostujuća umjetnica u raznim glazbenim programima, već je sudjelovala i kao sudionica u pojedinim TV formatima. Ne može se zanemariti činjenica da je Goca Lazarević tijekom cijelog svog umjetničkog puta ostala vjerna tradicionalnim melodijama narodne glazbe, ne odstupajući od izvorne i zadivljujuće suštine koja definira ovaj žanr.

 

  • Njeni glazbeni doprinosi imali su trajan utjecaj na srpsku i regionalnu glazbenu scenu. Unatoč tome što je njen privatni život ostao uglavnom nepoznat zbog nepokolebljive posvećenosti glazbi i nastupima uživo, Goca Lazarević i dalje je cijenjena kao jedna od najcjenjenijih i obožavanih folk pjevačica na području bivše Jugoslavije. Njezina bezvremenska glazba nastavlja odjekivati, služeći kao izvor inspiracije za generacije koje dolaze.Životna priča Goce Lazarević je nevjerovatno dirljiva, tjera suze. Danas slavi 70. rođendan, a očito je da njezin put nije bio nimalo jednostavan. Zbog zaposlenja roditelja u inozemstvu, ona i brat svakodnevno su konzumirali paštete i margarin. Zbog toga je dobila gastritis, kako je otvoreno priznala.

Nakon tragičnog gubitka majke u razornoj prometnoj nesreći, teško se pomirila s njezinim iznenadnim odlaskom. Nakon toga, njezin je otac ušao u više neslužbenih brakova, ali nažalost, ti su brakovi bili obilježeni prisutnošću žena koje su se prema njemu odnosile s nepoštovanjem. U želji da izbjegnem svjedočiti njihovim postupcima, zamislio sam se u nepostojećoj srednjoj školi u blizini.

 

Goca, koja se suočavala s poteškoćama u svojoj obitelji, odlučila je potražiti utočište u Beogradu. Sin u obitelji prema njoj je gajio ljubomoru i često je pribjegavao fizičkom nasilju.“Moja prisutnost bila je izvor njegovog nezadovoljstva. Svaki dan je svoju ljubomoru istresao na mene, a jednom prilikom, kad me žestoko udario, ja sam mu uzvratila u samoobrani. Po uputama njegove majke dao sam se na traženje novog prebivališta. Moje su stvari bile uredno spakirane u čvrstu kartonsku kutiju dok sam krenuo na put da pronađem svoju tetu. U emisiji “Glamur” pjevačica, koja je u braku sa Milutinom Popovićem Zaharom bila 16 godina, otkrila je da ga je teško pronašla. Znala je samo za njegovo zaposlenje u Lionu u bifeu.