Ako ste strastveni vozač, verovatno ćete se složiti da zimska jutra s obiljem snega nisu baš idilična, pogotovo ako imate negde hitno da stignete. Oduzimanje leda i smrznute kiše s vetrobranskog stakla i prozora na automobilu može biti prava noćna mora. Međutim, kada savladate nekoliko korisnih trikova i usvojite preventivne mere, ovaj zadatak neće vas više mučiti.TRIK KOJI ZA SEKUND REŠAVA PROBLEM ZALEĐENE ŠOFERKE: Sneg pada, a evo kako da izbegnete smrzavanje pored auta dok se ne otopi!

Dakle, umesto da kunete zaleđeni prozor dok žurite negde i očajnički stružete led, najbolje je razmišljati unapred i pripremiti se na vreme kako biste ovu neprijatnost lako rešili.

Kako se efikasno osloboditi smrznute šoferšajbne?

  1. Na internetu se često preporučuje kućno sredstvo za odmrzavanje automobilskog stakla koje se pravi jednostavno – od medicinskog alkohola i vode. U bocu sa raspršivačem, pomešajte dve trećine alkohola i jednu trećinu vode, dobro promućkajte i nanesite na stakla. Za nekoliko sekundi led bi trebalo da omekša, omogućavajući vam lako uklanjanje bez struganja. Ako nemate alkohol pri ruci, tečnost za pranje stakla može poslužiti. Preporučuje se da ovu smešu napravite pre nego što krenete i uvek je imate, kako u vozilu tako i kod kuće.
  2. Ne zaboravite na preventivu. Izuzetno koristan trik je ostavljanje komada kartona ili letnje folije preko vetrobranskog stakla tokom noći, a zatim je ujutro jednostavno uklonite, čime ćete izbeći skidanje zamrznutog stakla. Još jedan koristan savet je stavljanje čarapa preko brisača kako biste ih zaštitili od lepljenja za zaleđeno staklo. Ili, još jednostavnije, podignite ih kako ne bi došli u kontakt sa staklom.
  3. Zaštita retrovizora se postiže stavljanjem plastičnih kesa na njih.
  4. Ako se suočite s problemom magljenja stakala, obična pena za brijanje je rešenje. Utrljajte je na staklo papirnom maramicom i brige nestaju.