Božo Vrećo se već duže vrijeme izdvaja od ostalih umjetnika svojim jedinstvenim i nepogrešivim smislom za modu, te ponovo privlači pažnju regionalnih medija. Ovaj promišljen i hrabar modni izbor omogućava mu da u potpunosti prihvati i utjelovi i muški i ženski izraz, jer se vatreno zalaže za uvjerenje da svaki pojedinac u sebi posjeduje elemente oba spola.

Nažalost, društvena očekivanja i odgovornosti, kao što su porodične i profesionalne obaveze, često ometaju pojedince da otvoreno izraze i prihvate svoju urođenu dualnost. Božo odlučno odbija da se ograniči samo na jedno vjersko uvjerenje, umjesto toga odlučuje prihvatiti različite vjerske tradicije koje postoje u Bosni. On ostaje postojan u svom vjerovanju u više duhovno prisustvo. Božove tetovaže odražavaju jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnih kulturnih utjecaja. Kada ima slobodnog vremena, bavi se raznim umjetničkim aktivnostima, uključujući pisanje poezije, slikanje i dizajn. On takođe pomno planira svoje buduće ekspedicije.

S velikom velikodušnošću, Božo svojim vjernim obožavateljima poklanja zadivljujuće slike naizgled beskonačnog “mora”, koje ih izazivaju strahopoštovanje. Ovi izvanredni vizuelni prikazi ukrašeni su živim i živim bojama, dok se upijaju u nježnu toplinu sunca, izazivajući duboka i iskrena osjećanja u gledaocima. Umjesto da se odluči za nadaleko omiljenu pješčanu plažu u Bolu, Božo je neustrašivo i samouvjereno odlučio krenuti prema nekonvencionalnijoj stjenovitijoj obali, kultnoj osobini ovog zadivljujućeg otoka smještenog na Jadranu.

Tijekom svog istraživanja Hvara iskoristio je priliku da se izležava na palubi broda i upija sunčeve zrake. To nam je dalo uvid u preostale tetovaže koje krase njegovo tijelo, jer je odlučio da nosi tradicionalni kupaći kostim, posebno na donjoj polovini. Njegovo tijelo je vitko i pomno izvajano, ukrašeno zamršenim dizajnom, od kojih svaki simbolizira duboko značenje. Na popularnoj društvenoj platformi Instagram, njegovi fanovi su ga zasuli obiljem pohvalnih komentara.