Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević stupili su u bračnu zajednicu 2013. godine, izazivajući mnoge komentare i osude javnosti zbog razlike u godinama, budući da je poznata modna kreatorka starija od svog supruga čak 35 godina. Ipak, njihova ljubav je pokazala izuzetnu otpornost na sve prepreke.

Naročito značajnu ulogu u životu svog sina kompozitora igra Dušanka Kuzmančević, majka Veljka. Iako je retko govorila o svom sinu i njegovom braku s Vericom Rakočević, javnost je imala prilike da je vidi u jednoj emisiji u kojoj je Veljko bio gost. Tada je otkrila svoje misli o njihovom odnosu.

  • “Dolazim s posla, a on se vratio s Zlatibora. Kaže on meni ‘Vraćam se za Beograd, došao sam da ti kažem da sam s Vericom.’ Bila sam iznenađena. Pričali smo o tome, i rekla sam ‘Ako je to to, i ako ste srećni zajedno, onda je u redu, ali ako nije, nemojte. Ako si spreman na sve komentare i poglede, kao i ja na poslu, onda je u redu.’ Tada sam ga pitala, i nikad više. Ne pitam, osim ako sami nešto kažu”, rekla je u delu emisije “Kad anđeli spavaju”, nakon čega je Veljko opisao svoj odnos s majkom.

“Nas troje uvek smo bili bliski i otvoreni jedni prema drugima. Mnogo vremena smo proveli razgovarajući, razumejući se. Vezani smo, ali ne na formalan način, ne moramo po svaku cenu da se javljamo ili šaljemo razglednice kad odemo negde. Prosto smo bliski na ljudski način, što podrazumeva porodicu i dom. Ponosan sam na svoje roditelje i na to kako sam odrastao i kako su me vaspitavali.” Verica nikada nije skrivala odličan odnos s Veljkovim roditeljima, izjavljujući jednom prilikom:

“Zaista sam imala sreću s Veljkovim roditeljima. Njegov pokojni otac Lazar bio je divan čovek. Veljkov tata bio je slikar, a majka Dušanka ekonomista, radila je u SUP-u, sada je u penziji. Mlađi su od mene – otac četiri, mama dve godine. Veljko je baš ovakav zbog svojih roditelja. Nije uobičajeno da se sin jedinac oženi s neko ko je 35 godina stariji, a da roditelji ne kažu ‘ne’ ili ‘nećeš’. Znali su da ne mogu da mu zabrane.”

BONUS TEKST

Rođena 24. avgusta 1953. godine u Beogradu, Verica Rakočević je jedna od najpoznatijih i najcenjenijih modnih kreatorki na prostoru bivše Jugoslavije. Njen neobičan talenat za modu otkriven je veoma rano, a već u detinjstvu pokazivala je izrazitu sklonost ka kreativnom izražavanju.

Nakon završetka srednje škole, Verica je upisala Filozofski fakultet u Beogradu, ali je ubrzo shvatila da njena prava strast leži u modnom dizajnu. Bez formalnog obrazovanja u oblasti mode, Verica je svoj talenat i veštinu sticala kroz praksu i sopstvenu posvećenost.

Svoj prvi modni atelje otvorila je 1979. godine u Beogradu, čime je započela svoju profesionalnu karijeru u svetu mode. Brzo je postala prepoznatljiva po svojim unikatnim kreacijama koje su osvajale svojom originalnošću i elegancijom.

Verica Rakočević je stekla reputaciju ikone stila i inovativne dizajnerke, a njeni modeli su nosili brojni poznati ličnosti iz sveta zabave, politike i visokog društva. Njeni revolucionarni pristupi modi doneli su joj brojne nagrade i priznanja, kao i veliku popularnost u regionu.

Pored dizajniranja odeće, Verica je bila aktivna i u drugim sferama umetnosti i kulture. Bila je angažovana kao kostimograf u pozorištu i na filmu, doprinoseći svojim kreativnim vizijama mnogim umetničkim projektima.

Jedan od značajnih aspekata Veričinog života jeste njen brak sa kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem, koji je izazvao dosta pažnje i komentara javnosti zbog razlike u godinama. Ipak, njihova ljubav odoleva svim preprekama, a Verica se ističe kao podržavajuća majka i supruga.

Verica Rakočević je ne samo modna ikona, već i inspiracija mnogim mladim dizajnerima, dok njena posvećenost umetnosti i eleganciji i dalje ostaje neosporna. Njen rad i uticaj na modnu industriju i kulturu šire se i van granica regiona, čineći je jednom od najvažnijih figura u svetu mode na Balkanu.